Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Benvinguts i benvingudes al lloc web de la Facultat d’Economia de la Universitat de València. Que esta entrada per la porta virtual siga una invitació a conèixer les activitats acadèmiques, investigadores, administratives i socioculturals que es desenvolupen en els nostres edificis del Campus dels Tarongers de la ciutat de València, i en el Campus d’Ontinyent, les portes de tots ells romanen obertes a la comunitat universitària d’arreu del món, a la societat en general i a la valenciana en particular.

El meu nom és Francisco Muñoz Murgui, sóc professor titular del Departament d’Economia Financera i Actuarial i he tingut el privilegi d'haver sigut elegit degà per afrontar, en companyia d’un equip excepcional, els nous reptes que ens planteja el futur immediat de la nostra Facultat.

En el seus més de 50 anys d’història, la Facultat d’Economia de la Universitat de València s’ha consolidat com el major centre universitari públic de la Comunitat Valenciana en els ensenyaments d’economia i empresa, assolint un prestigi i un reconeixement de qualitat confirmat, any rere any, per les posicions de lideratge que ocupa en els principals rànquings nacionals i internacionals.

En els últims anys la Facultat ha implantat un Doble Grau en Turisme i ADE, i un Grau en Intel·ligència i Analítica de Negocis (Business Intelligence and Analytics, BIA). I el curs 2021-2022 continuem ampliant l’oferta formativa amb un Doble Grau en Dret i Economia, que esperem tindrà la mateixa acceptació i reconeixement que ja gaudeix el prestigiós Doble Grau en ADE i Dret.

També en aquests anys, la Facultat d’Economia s’ha convertit en un referent en matèria d’internacionalització, tant dins de la Universitat de València com a nivell internacional. Pràcticament, som líders europeus en la mobilitat de l’estudiantat Erasmus, incoming i outgoing, incrementant el número i diversitat geogràfica de les destinacions mundials (nombre de països i d’universitats). El nostre estudiantat pot optar entre 13 possibles dobles titulacions internacionals.

Malauradament, al temps d’escriure estes línies, encara estem patint els dolorosos efectes sanitaris, econòmics i socials de la pandèmia causada per la COVID-19 i que, des de març de 2020, està alterant les nostres vides tant en el vessant acadèmic com en el personal. La Facultat va respondre, i continua responent, a aquesta greu situació amb un intens treball de totes les persones del centre i en el marc d'una estreta col·laboració entre el deganat i els departaments, els altres centres del Campus i, com no podia ser d'una altra manera, amb el Rectorat. S'ha invertit en mesures de prevenció i en recursos tecnològics i formatius adreçats a aconseguir una docència en línia de qualitat, alhora que no s’escatimen esforços per a disposar d'uns espais amb condicions de seguretat i habitabilitat òptimes, en els quals poder desenvolupar la docència presencial com a element definitori i valuós de l'ensenyament universitari públic.

L’experiència docent viscuda durant aquests ja quasi dos cursos de pandèmia, i la disruptiva i imparable transformació digital que impregna tots els sectors d’activitat, han fet més visible, si cap, la necessitat de buscar noves formes per a transmetre els continguts i competències de les nostres assignatures a un estudiantat que ha canviat la seua manera d'aprendre i comunicar-se. Als anomenats millenials (nascuts en la dècada dels 80 fins a principis del 2000), més independents i sense por al canvi, els segueixen els post-millenials nascuts a partir del 2001, natius digitals amb accés i maneig de les noves tecnologies des d’edats primerenques. Aquests, també coneguts com a Generació Z, han de rebre prompte i amb claredat un missatge de confiança, que no van a ser els pagans d’aquesta descomunal i sobrevinguda crisi i que un món millor i més sostenible està al seu abast.

En aquest entorn, complex i incert, però també reptador i il·lusionant, el meu equip i jo acceptem el desafiament apassionant de gestionar un centre d'ensenyament superior compromès amb els valors universals de la formació científica, acadèmica i investigadora, comptant amb la inestimable col·laboració, confiança i complicitat de tot el personal de la casa, i promovent valors com ara l'honestedat, la integritat, la responsabilitat, la igualtat i la solidaritat entre altres.

Volem projectar i posar a disposició de la societat valenciana la nostra capacitat de generar resultats formatius i investigadors, de reconeguda qualitat i manifest interès, augmentant la col·laboració amb les empreses, les institucions i els col·legis i associacions professionals. La organització d’activitats com ara, entre altres, el Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria, el Fòrum de Turisme, jornades, seminaris o el Club de Mentors en l’àrea de postgrau, són eines fonamentals per a afavorir la inserció laboral, l'emprenedoria i la carrera professional dels nostres egressats.

Estem convençuts que totes les persones que treballem en la Facultat d’Economia ho fem, cadascú des de les seues diferents responsabilitats, amb la il·lusió de contribuir a la millora constant de la nostra Facultat, amb un profund sentit de pertinença i amb el compromís d’una actuació responsable, transparent i integradora. La dedicació i l’esforç individual compartit són la base de l’èxit col·lectiu i institucional.

Per això, amable lectora, amable lector, si has arribat llegint fins ací, sé que podem comptar amb tu i t’anime a seguir visitant esta web i a que ens faces arribar les teues propostes, noves idees i reflexions, amb aquest objectiu comú de millora de la nostra Facultat.

Paco Muñoz
Abril, 2021