Logo de la Universitat de València Logo Facultat d'Economia Logo del portal

Conclusions del taller "Cap a un campus sostenible: reptes i propostes"

  • 4 de març de 2021
Conclusions del taller

El Col·lectiu d'Estudiants per la Facultat d'Economia Ètica, CEFDEE, va col·laborar amb AIESEC durant la IV Setmana de l'Ètica en un taller interactiu que va tindre com a objectiu tractar la temàtica de la sostenibilitat dels campus universitaris. En aquest, els estudiants participants van debatre a la recerca d'idees, propostes, solucions, etc. que pogueren ser útils per a la Universitat de València en la seua missió d'aconseguir campus més sostenibles.

Van participar en aquest workshop María Alcantud Díaz, directora de la Càtedra de Cooperació i Desenvolupament Sostenible, així com María Pilar Rueda Segado, delegada de la rectora en temes de sostenibilitat a la Universitat de València. Ambdues es van encarregar d'exposar, previ al debat, un marc teòric en el qual van presentar diversos conceptes lligats a la sostenibilitat, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, així com l'Agenda 2030 i l'activitat que ha dut a terme la mateixa universitat en relació amb aquests temes.

Les quatre idees que, després de la dinàmica de grups de treball seguida en el taller, van ser més ben valorades consistien en la celebració en les cafeteries universitàries del "Dia del comerç local", la creació d'un podcast on compartir experiències i testimoniatges de la comunitat universitària, oferir facilitats i incentius per al transport sostenible i foment de la cultura de la mobilitat ecològica i, finalment, la celebració d'esdeveniments en els quals es combinaren diferents disciplines a manera de jornades transversals.

CEFDEE és una organització formada per estudiants de la Facultat d'Economia i orientada cap a ells. Al llarg dels seus cinc anys d'existència treballa per a divulgar la importància i el paper de l'ètica en els diferents àmbits de la realitat i la professió econòmica. El Col·lectiu ha desenvolupat una varietat d'activitats, entre les quals es troba la Setmana de l'Ètica, un esdeveniment de freqüència anual que reuneix líders del món empresarial i acadèmic en un cicle de ponències dirigides als estudiants de la Facultat.

Segueix les xarxes socials de CEFDEE per a mantenir-te al corrent de les últimes novetats: Instagram, Facebook iTwitter..

Punxa ací per a poder accedir a la infografia amb les principals idees i conclusions del Workshop I: "Cap a un campus sostenible: reptes i propostes".