Logo de la Universitat de València Logo Experimenta Logo del portal

Èxit de públic a la XVII Fira-Concurs Experimenta 2022

  • 11 d’abril de 2022
XVII Fira experimenta 2022

la XVII FIRA "EXPERIMENTA" de Física i Tecnologia s'ha celebrat el DIUMENGE 10 d'ABRIL amb molts premis i un aplaudiment general de participants i visitants.

Com estava anunciat, els grups participants en la XVII fira-concurs Experimenta han començat a arribar al museu a les 9 h del matí per a preparar un total de 68 projectes admesos en els llocs d'exposició, amb ajuda del personal col·laborador, uns 70 estudiants i estudiantas de la Facultat de Física. Recordem que enguany el 57% de l'alumnat participant han sigut dones i aquest fet s'apreciava passejant per la fira.
A les 10 h, quan s'ha obert la fira al públic, una mar de samarretes grogues amb el logo blau d' "Experimenta", inundava ja el carrer major del Museu de la Ciència de València. Les xiques i xics participants han explicat els seus projectes sense parar a tots els visitants, i als 33 membres del jurat que han passat pels seus puestos per a decidir els premis de cada categoria. A la mateixa hora ha començat el taller infantil Fisicalandia, amb quatre taules temàtiques diferenciades per edats: flor(o aranya) que s'obri, ludió cartesià, magnetisme terrestre i circuits de plastilina).

La estimació d'afluència de públic tant de l'organització com del propi museu és de unes 2500 persones en les tres hores que ha durat la fira.
A les 13 h, quan ha sonat la sirena anunciant la finalització, un aplaudiment eixordador dels presents ha inondat el recinte. Tots han recollit ràpidament els seus projectes per a acudir a l'acte de lliurament de premis a l'Auditori Santiago Grisolía del museu.

Aquest acte ha començat a les 13.30 h amb el breu espectacle científic "Colors Primaris" a càrrec del grup d'estudiants de Física i membres del grup Photonets, Adrián Cabrera, Roser Forment, Nadia Ghadban i Josu Sánchez.

A la taula de representants institucionals que atorgaban els premis i diplomes es trobaven José López Escribano, vocal de l'Associació professorat de Tecnologia de la Comunitat Valenciana (APTCV) i assessor del CEFIRE CTEM, Elena Pinilla Cienfuegos, vicepresidenta de la Real Sociedad Española de Física i membre de la Divisió d'Ensenyament de la Física, Nuria Rius Dionis, directora de l'Institut de Física Corpuscular (IFIC) centre mixt CSIC-UV, Myriam Atienza Fernández, directora de continguts del Museu de la Ciència, Jordi Vidal Perona, degà de la Facultat de Física de la universitat de València, Antonio Torres Salvador, director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, i Mª Isabel Vázquez Navarro, vicerectora d'estudis de la Universitat de València qui ha presidit l'acte.

Problemes d'última hora han impedit l'assistència ja confirmada del secretari Autonòmic d'Educació i Formació professional, Miguel Soler i de la Vicepresidenta segona del Govern i Ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, qui ha remés un vídeo adresant-se a tots els participants. Han seguit les intervencions de benvinguda a la CAC del seu director general i de felicitació de la vicerectora d'estudis de la Universitat de València a tots els grups participants.

Després d'un reconéixement a la participació internacional de diversos grups procedents de Letònia, Bèlgica, Itàlia i Portugal, membres de la xarxa Erasmus + "Science is all around" (La ciència ens envolta), s'ha passat a la fer públics els projectes premiats. La coordinadora de la fira, Chantal Ferrer Roca, i conductora de l'acte, ha anat nomenant els projectes amb esments d'honor i premis de les diferents categories de projectes valorats pels jurats, així com els premis del públic, basats en els 4455 vots emesos al llarg del matí. l'Alumnat guanyador i el seu professorat han pujat a l'escenari i rebut els seus premis i obsequis.

A les 14.30 ha finalitzat l'acte, recordant que el 28 de maig, tots els projectes classificats en la fira-Concurs Experimenta s'exposaran en "Experimenta TOP", dins de la jornada Expociència organitzada pel Parc Científic de la Universitat de València. Allí es gravaran vídeos de les i els estudiants premiats explicant els seus projectes, que es publicaran en obert per a difondre el seu treball.

La Fira-Concurs Exprimenta està organitzada per Facultat de Física de la Universitat de València amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología - Ministerio de Ciencia e Innovación i altres entitats.

ACÍ Imatges preliminars de la Fira

Tota la informació per a participants i públic es trova en: go.uv.es/experimenta/fira  i en go.uv.es/experimenta/infofira

www.uv.es/fisica  www.uv.es/experimenta