Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació Logo del portal

El professor Jose M. Soriano, nomenat Membre Acadèmic de Nombre i Membre d'Honor de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica

  • 12 de gener de 2018
Image de la noticia

El professor José Miguel Soriano del Castillo ha estat nomenat Membre Acadèmic de Nombre i Membre d'Honor de l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica. Es tracta d'una Institució que treballa a obtenir el màxim reconeixement científic i públic de les ciències de la nutrició humana, dietètica i alimentació en l'Estat Español, a més de representar els interessos científics de la nutrició humana i dietètica al nostre país.

José Miguel Soriano del Castillo, llicenciat i doctor en Farmàcia, és professor titular de l'àrea de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de València. Actualment és el delegat del Rector per a Cooperació i director de la Càtedra UNESCO d’Estudis sobre el Desenvolupament de la Universitat de València. És, a més, director de la Clínica Universitària de Nutrició, Activitat Física i Fisioteràpia de la Fundació Lluís Alcanyís, del Gastrolab de l'Institut de Ciència dels Materials i director del Food&HealthLab del Campus d'Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS; i codirigeix, juntament amb el doctor Merino Torres, la Unitat Mixta de Recerca en Endocrinologia, Nutrició-Institut de Recerca Sanitària La Fe i Universitat de València.
Té més de 150 publicacions en revistes nacionals i internacionals, així com més de 30 capítols de llibres. Ha obtingut el Premi Extraordinari de Doctorat de la Universitat de València (2003), Premi de Recerca de l'Institut d'Estudis de l'Ou (2004), Premi de l'Associació Benèfic-Docent "Professor Vicente Callao" de l'Acadèmia Iberoamericana de Farmàcia (2004), Premi València se Solidaritza del Ajuntament de València (2008), Premi a l'Excel·lència Docent de la Conselleria d'Educació-Consell Social de la Universitat de València (2009), Premi Cascajares per a investigadors joves del Grup de Microbiologia d'Aliments de la Societat Espanyola de Microbiologia (2010) i va aconseguir, per la coordinació i edició de “El gran llibre de l'orxata i de la xufla de València” el premi internacional al millor llibre del Món en el Gourmand World Cookbook Awards. En 2010, va participar, amb l'Institut Nacional Matern Perinatal de Lima (Perú), en la creació del primer Banc de Llet Materna en aquest país que ha permès la recollida de 7.792 litres de llet materna, amb 6.319 nounats beneficiats i 62 tècnics capacitats. Obtenint, per aquesta activitat, el Premi de la Societat d'Indústries Peruanes a la Gestió de Projectes de Millora en la categoria Sector Públic, i permetent la creació de dos nous Bancs de Llet Materna; com són el de l'Hospital Nacional Docent Mare-Nen Sant Bartolomé a Lima (inaugurat el 28/02/2014) i el de l'Hospital Docent Matern Infantil “El Carmen” de Huancayo (inaugurat el 27 de desembre de 2016).