Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació Logo del portal

Història de la Facultat

El 10 de novembre de 1868, la Diputació de València va acceptar la creació de la Facultat Lliure de Farmàcia, a la qual va encarregar la impartició d'aquests estudis a la ciutat de València. Cinc anys després, el 28 de setembre de 1874, la Excelentísima Diputació Provincial va acordar la supresió de la Facultat al·legant la "...falta de prosperidad de la Hacienda de dicha Corporación".

Un segle després, a l'octubre de 1974, es reanudaren els estudis per a l'obtenció del títol de llicenciat en Farmàcia a l'edifici de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Agrònoms a l'antic Passeig de València al Mar, avui Avinguda de Blasco Ibáñez.

Després d'un curt periode de transició, en el qual els estudis es van impartir a un edifici annex a l'Escola que estava destinat inicialment a futurs menjadors universitaris, el curs 78-79 es va iniciar a l'edifici que, fins eixe moment, havia ocupat la Facultat de Ciències (actual seu del Rectorat de la Universitat) i que havia quedat lliure com a consecuència del seu trasllat al Campus de Burjassot.

A partir d'eixe moment es van iniciar les gestions per a la construcció d'un nou edifici, les quals van culminar el 30 de setembre de 1992 amb la inauguració de la seu actual de la Facultat al Campus de Burjassot. Aquest edifici va rebre el Premi Nacional d'Arquitectura l'any següent.