Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació Logo del portal

La Universitat de València rep finançament per a millorar el diagnòstic i pronòstic de la sepsis.

  • 16 de maig de 2023
Image de la noticia

El projecte “Identificació i validació de biomarcadors mitjançant l'ús de les òmiques i la Intel·ligència Artificial per al diagnòstic primerenc i millora del maneig clínic de la sèpsia” (ref CPP2021-008643), que té com a objectiu crear una eina de suport al diagnòstic de sèpsia mitjançant la combinació de variables clíniques i biomarcadors, entre els quals s'inclouen les histones circulants i la proteïna APC, ha estat finançat per l'Agència Estatal de Recerca dins dels projectes de col·laboració publicoprivada (MCIN/AEI/10.13039/501100011033/ i per la Unió Europea (NextGenerationEU/PRTR). En aquest projecte col·laboren professors del Departament de Fisiologia de la Fac. de Farmàcia de la Univ. De València, la Fundació per a la Investigació de l'Hospital Clínic de la Comunitat Valenciana (INCLIVA) i EpiDisease SL (líder de la proposta)

El Ministeri de Ciència i Innovació a través del Programa Estatal de R+D+i Orientat als Reptes a través del Programa Estatal per a Impulsar la Investigació Científic-Tècnica i la seua Transferència finança un projecte de col·laboració públic-privada (CPP) en el qual participa un consorci format per investigadors de la Universitat de València, la Fundació per a la Investigació de l'Hospital Clínic de la Comunitat Valenciana (INCLIVA) i EpiDisease SL (líder de la proposta).

L'objectiu de la convocatòria d'ajudes a projectes de col·laboració públic-privada és el suport a projectes de desenvolupament experimental en cooperació entre empreses i organismes d'investigació, amb la finalitat de promoure el desenvolupament de noves tecnologies, l'aplicació empresarial de noves idees i tècniques, i contribuir a la creació de nous productes i serveis. Les ajudes d'aquest programa d'actuació tenen com a finalitat facilitar la transferència de coneixement mitjançant actuacions que eliminen les barreres existents entre els diferents actors en els àmbits públic i privat i incrementen les capacitats de divulgació i comunicació de la R+D+i a la societat.

El Projecte CPP2021-008643, titulat "Identificació i validació de biomarcadors mitjançant l'ús de les òmiques i la Intel·ligència Artificial per al diagnòstic precoç i millora del maneig clínic de la sèpsis" finançat per MCIN/AEI/10.13039/501100011033/ i per la Unió Europea NextGenerationEU/PRTR, té com a objectiu principal millorar el maneig clínic dels pacients crítics ingressats en les Unitats de Cures Intensives mitjançant una eina de suport al diagnòstic que avalue automàticament la informació de variables clíniques juntament amb valors de laboratori clínic i biomarcadors entre els quals s'inclouen les histones circulants i la proteïna APC.

Per part de la Universitat de València, participen els professors Miguel A. Asensi, Salvador Mena i Ángel L. Ortega del Departament de Fisiologia.