Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

Image de la noticia

Els professors de Comunicació Audiovisual de la FFTiC Carlos López-Olano i Santiago López Porcar han posat en marxa, juntament amb Juan Carlos Colomer, de la Facultat de Magisteri, el projecte ‘El Mur’, una experiència docent per a la recuperació de la memòria històrica en la Universitat de València.

‘El Mur’ pretén “servir per a divulgar la memòria democràtica, especialment al voltant d’un espai de repressió encara poc conegut: el mur d’afusellaments de Paterna, molt a prop de València ciutat”, com assenyalen els responsables. L’experiència parteix d’una iniciativa docent que comença el curs 2019-2020, amb diversos grups d’alumnes de les titulacions de Comunicació Audiovisual i d’Història coordinats per professorat dels dos graus amb un objectiu comú: “que el que tants anys va quedar soterrat i ocult, sense que ens donarem compte, ixca a la llum i es conega”.

Els treballs elaborats per l’alumnat poden consultar-se a El Mur. Tots ells han complit una funció docent principal, la de familiaritzar-se amb les competències, amb les eines necessàries per a la comunicació, aprendre el llenguatge i els codis i practicar els diferents gèneres bàsics del periodisme i l’audiovisual. Aquesta dinàmica, de participació voluntària, ha seguit el model d’Aprenentatge Basat en Projectes.

La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació va celebrar el passat novembre el congrés  ‘Conflicte civil i memòria històrica. Reescriptures del passat”.