Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Logo del portal

Concurs “Recepta saludable i sostenible 2019”

  • 8 de novembre de 2019
Image de la noticia

La Xarxa Valenciana d'Universitats Saludables i el Vicerectorat d'Igualtat, Polítiques Inclusives i Sostenibilitat de la Universitat de València, celebra el pròxim 22 de novembre, sota el lema Mou-te per la vida, accions relacionades amb la sostenibilitat i els hàbits saludables en els diferents campus. En el marc d'aquestes activitats, els deganats de les facultats de Filologia, Traducció i Comunicació; Filosofia i Ciències de l'Educació i Geografia i Història de la Universitat de València organitzen conjuntament la següent activitat en format de concurs: “Recepta saludable i sostenible 2019”.

 

CONCURS RECEPTA SALUDABLE I SOSTENIBLE 2019

  1. Objectius. Aquest concurs pretén desenvolupar en l'estudiantat la incorporació d'hàbits saludables i sostenibles en el menú diari, a més de fomentar la participació activa en la vida universitària a través de la creativitat i el respecte a la diversitat.
  2. Participants. En el concurs pot participar qualsevol alumne/a matriculat/da a la Universitat de València, en el curs 2019-2020. La participació pot ser individual o en grup (màxim quatre persones). Només es podrà presentar una proposta per modalitat.
  3. Fases o etapes del concurs. El concurs es desenvolupa en tres fases que tindran lloc:
  • Fins al 22 de novembre a les 14 hores estarà obert el termini per a enviar per correu electrònic (mueveteporlavida@uv.es) la recepta saludable.
  • El dimecres 4 de desembre es reunirà el Jurat per a l'avaluació de les propostes.
  • El lliurament de premis tindrà lloc a la Cafeteria de la Facultat de Geografia i Història el dia 16 de desembre a les 13 hores.
  1. Modalitats. Es distingiran dues modalitats. Per a cada modalitat s'establiran tres premis (primer plat, segon plat, postres).
  2. Modalitat A. Consisteix a la presentació per escrit d'una recepta saludable i sostenible, Km 0. Per quilòmetre 0 s'entén que ha d'estar elaborada amb ingredients de la Comunitat Valenciana, amb un cost no superior a 6 euros (és a dir: primer plat 2 euros, segon plat 3 euros, postres 1 euros) i que responga a la qualificació de “saludable”.
  3. Modalitat B. Consisteix a la presentació per escrit de receptes saludables, sostenibles i que a més siguen aptes per a persones amb alguna patologia relacionada amb l’alimentació (intoleràncies a la lactosa o la fructosa (lactosa, fructosa, celiaquia, diabetis, entre altres).
  4. Jurat. El jurat estarà conformat pels següents membres: Dr. En Juan Carlos Moltó Cortés, Degà de la Facultat de Farmàcia i president de la CAT del grau en Ciències Gastronòmiques; Hortensia Rico Vidal, Vicedegana de la Facultat de Farmàcia i presidenta de la CAT de Nutrició Humana i Dietètica; Rosa Mª Bo Bonet, Degana de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació; Amparo Ricós Vidal, Degana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i M.ª Luisa Vázquez de Ágredos Pascual, Vicedegana de Qualitat, Innovació Educativa i Relacions Internacionals de la Facultat de Geografia i Història.
  5. Procés de presentació i resultats del concurs. La recepta pot escriure's en qualsevol de les llengües que s'impartis a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (català, espanyol, anglés, alemany, francés, italià, portugués, àrab, xinés i rus). La recepta s’enviara al següent correu electrònic: mueveteporlavida@uv.es, especificant “assumpte”: Recepta saludable 2019 (Modalitat A) o Recepta saludable i compatible amb intoleràncies 2019 (Modalitat B). La data límit de lliurament és el 22 de novembre de 2019 a les 14.00 hores, coincidint amb la Jornada Universitària de Repartiment gratuït de la Fruita. La recepta estarà encapçalada amb les següents dades: (1) nom i cognoms de l'autor o autora, (2) curs i titulació, (3) país de procedència. Després d'això haurà d’aparèixer el nom de la recepta, els ingredients necessaris per a la seua elaboració i la descripció del procés de manufactura.
  6. Premis. Hi haurà tres premis per modalitat: primer plat, segon plat i postres. El plat guanyador se servirà a la cafeteria de les nostres facultats.

Llista d'enllaços: