Logo de la Universitat de València Logo del portal

  • Estudiants de la Universitat de València

15 Novembre. Dia Mundial de la Filosofia

  • 8 de novembre de 2018
15 Novembre. Dia Mundial de la Filosofia

La Facultat de Filosofia i C.E. i el Departament de Filosofia han programat diverses activitats per conmemorar el Día Mundial de la Filosofía, declarat per la UNESCO en 2005, el tercer dijous del mes de novembre.

La Facultat de Filosofia i C.E. i el Departament de Filosofia han programat diverses activitats per conmemorar el Día Mundial de la Filosofía, declarat per la UNESCO en 2005, el tercer dijous del mes de novembre.

Els objectius que es persegueixen s'aconsegueixen mitjançant la promoció d'intercanvis universitaris i del món acadèmic, però també mitjançant l'acostament de la filosofia al públic en general, que ha mostrat sempre un viu interès per aquesta activitat.

El Dia Mundial de la Filosofia celebra la importància de la reflexió filosòfica i anima les persones de tot el món a compartir la seva herència filosòfica entre si.
Tot i que la UNESCO va començar a celebrar aquest Dia en 2002, no va ser fins l'any 2005 que va declarar la seva commemoració oficialment el tercer dijous del mes de novembre.
Els principals objectius del Dia Mundial de la Filosofia són els següents:

  • renovar el compromís regional, subregional i internacional en favor de la filosofia;
  • encoratjar l'anàlisi, la investigació i els estudis filosòfics sobre els grans problemes contemporanis per respondre millor als reptes amb què s'enfronta avui dia la humanitat;    
  • sensibilitzar l'opinió pública sobre la importància de la filosofia i la seva utilització crítica en les eleccions que plantegen a múltiples societats els efectes de la mundialització o la incorporació a la modernitat;    
  • fer un balanç de la situació de l'ensenyament de la filosofia al món, insistint particularment en les dificultats per al seu accés;    
  • subratllar la importància de la generalització de l'ensenyament filosòfic per a les generacions futures.    


ACTIVITATS DE LA FACULTAT DE FILOSOFIA I CIÈNCIES DE L'EDUCACIÓ I DE LES UNITATS DOCENTS I DE DIVERSOS PROJECTES DE RECERCA ADSCRITS AL DEPARTAMENT DE FILOSOFIA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA.

Més informació al voltant de les activitats:

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies