Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Logo del portal

21M. Dia internacional de l'eliminació de la discriminació racial

  • 2 d’abril de 2021
Image de la noticia

L'Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar el 21 de març Dia Internacional de l'Eliminació de la Discriminació Racial. El tema d'aquest any 2021 és "La joventut s'alça contra el racisme", a través del lema #*LuchemosContraElRacismo (#*FightRacism) i té com a objectiu fomentar una cultura mundial de tolerància, igualtat i antidiscriminació. És també una crida perquè tots i cadascun de nosaltres ens alcem contra els prejudicis racials i les actituds intolerants.

El dia 21 de març va haver-hi una concentració/manifestació reivindicativa en la Plaça de l'Ajuntament. Amb motiu de la data, la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València ha volgut sumar-se convidant a l'associació València Acull en la que tenim estudiants en pràctiques per a treballar la temàtica a les aules. Les sessions s'han programat vinculant la intervenció de l'associació al treball desenvolupat en el marc d'algunes assignatures:

• Grau d'Educació Social: Pedagogia Social (prof.Irene Verde); Organització i direcció d'institucions socioeducatives- Programes d'acció sociocultural i educativa (prof.Elena Giménez); Sociologia i Antropologia Social (prof.Elisabet Marco).

• Grau de Pedagogia: Organització: estratègies per a l'acció educativa en contextos diversos (profs.Estefanía López i Vicente A. Barberá).;

• Grau de Treball Social: Educació Social: intervenció socioeducativa (prof.Vicent Horcas).

La finalitat d'aquesta iniciativa que s'ha dut a terme de manera satisfactòria, tant presencialment com en línia, ha sigut sensibilitzar a l'alumnat participant en la lluita contra la discriminació racial que afecta persones sol·licitants d'asil, refugiades, apàtrides, migrants i racialitzades que breguen amb el racisme, la xenofòbia i els discursos d'odi cada vegada més interioritzats en la nostra societat. S'ha pretés crear espais segurs en els quals poder aprendre, debatre, reflexionar i compartir coneixements, idees, opinions des del debat.

Imatges: