Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Logo del portal

Aprenentatge en temps de Coronavirus #LaMejorLección#SAMEUV.

  • 24 d’abril de 2020

Ciberacció aprenentatge en temps de Coronavirus-19 #LaMejorLección#SAMEUV.

El tancament dels centres escolars en 188 països ha interromput l'aprenentatge de 1.500 milions de nens, nenes i joves de tot el món. Aquesta pandèmia ens està posant a prova, però també ens deixa temps i espai per reflexionar i aprendre. Des de la Campanya Mundial per l'Educació (CME) i el Projecte d’Innovació “Semana de Acción Mundial por la Educación-SAME: Una experiencia para desarrollar la responsabilidad social y educativa (UV-SFPIE_PID19-1095659)” de la Universitat de València volem generar una xarxa de persones que comparteixin les seves idees sobre com aquesta situació que estem vivint ens ensenya i ens canvia com a societat. Què estàs aprenent en aquests dies d'aïllament en relació a la # educació? Participar és molt fàcil, simplement has de fer-te una foto, gravar un vídeo o escriure un text sobre com et sents i com creus que l'educació pot contribuir a que sortim reforçats d'aquesta crisi.

#LaMejorLección https://www.youtube.com/watch?v=AszMiZji0Wc&feature=youtu.be

 

Després pots compartir-ho en les teues xarxes socials (Facebook, Twitter o Instagram) del 26 d’abril fins al 3 de maig usant:

 

#LaMejorLección#SAMEUV.

Recopilarem totes les lliçons rebudes per generar una reflexió conjunta entorn dels aprenentatges que no hem d'oblidar quan tot això acabe.

Participa! Quina és per a tu #LaMejorLección?

L'esclat de COVID-19 ha portat a una crisi educativa mundial sense precedents. La UNESCO estima que més de mil milions d'estudiants en més de 185 països s'han vist afectats. Això constitueix més del 80% de l’alumnat matriculat a nivell mundial. El Comitè de Política, Campanyes i Defensa de la Junta de la Campanya Mundial per l'Educació (CME) es va reunir la setmana passada per discutir l'impacte de l'COVID-19 en el treball de aquest moviment, inclosa la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació 2020. Tenint en compte que la majoria dels països es troben bloquejats en aquest moment, el Comitè va decidir que hauríem de posposar la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (SAME) a una altra data que s'anunciarà.

 

Mitjançant el projecte d'Innovació Educativa de la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació (Proyecto Innovación Semana de Acción Mundial por la Educación-SAME. Una experiencia para desarrollar la responsabilidad social y educativa. UV-SFPIE_PID19-1095659) immers en aquesta campanya internacional, des de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València i en col•laboració amb la Coordinadora d'ONG de la campanya a la Comunitat Valenciana, hem  vingut donant visibilitat a la lluita per aquest dret durant més de deu anys (més informació: http://proyectosame.blogs.uv.es).

La Campanya de l'Acció Mundial per l'Educació, cada any treballa un tema que es concreta en la SAME (Setmana de l'Acció Mundial per l'Educació): https://cme-espana.org/

La finalitat és sensibilitzar la classe política i l'opinió pública sobre la importància d'una educació de qualitat i sobre la necessitat d'actuar  urgentment pel compliment del dret a l'educació. Aquest any la # SAME2020 s'anava a celebrar del 26 d'abril a el 2 de maig destacant el paper de l'educació per frenar la crisi climàtica i en el seu paper com a eina per construir col•lectivament un món més sostenible.

En l'actual situació, durant el període de SAME (26 d'abril a el 2 de maig de 2020), la CME encoratjarà als seus membres a realitzar una campanya unificada centrada en abordar les crisis de COVID-19 i assegurar-se que l'educació per a tots estigui a l'agenda i que les necessitats dels més vulnerables i els grups marginats són presos en consideració.

Vols formar part de la ciberacció que proposa avui la Campanya Mundial per l'Educació?

1er: Informa’t

- Llegint aquesta informació i accedint a les pàgines recomanades, també pots trobar prou informació a les xarxes socials per reflexionar al voltant de la SAMEUV, CME, la SAME i aquesta movilització ciudatana en particular de #LaMejorLección.

2on: Reflexiona

El #COVID19 ens està posant a prova, però també ens deixa temps i espai per a la reflexió, per treure aprenentatges i assegurar-nos que la situació que estem vivint ens ensenya i ens canvia com a societat.

- Què estàs aprenent en aquests dies d'aïllament en relació a la #educació?  Com et sents i com creus que l'educació pot contribuir a que sortim reforçats d'aquesta crisi?.

3er: Participa, crea i comparteix

Simplement has de fer-te una foto, gravar un vídeo o escriure un text sobre com et sents i com creus que l'educació pot contribuir a que sortim reforçats d'aquesta crisi, en especial al teu cas l’educació social, recorda’t la ciberacció és del 26 d’abril fins al 3 de maig.

Després pots compartir-ho en les teues xarxes socials (Facebook, Twitter o Instagram) usant:

#LaMejorLección#SAMEUV.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies