Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Logo del portal

Conferència "Filosofia Aplicada: dimensions educatives, investigadores i professionalitzats"

  • 16 de setembre de 2019
Image de la noticia

El dijous 19 de setembre a les 11h, l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació acollirà la conferència “Filosofia Aplicada: dimensions educatives, investigadores i professionalitzats” que estarà a càrrec del Dr. José Barrientos Rastrojo​ (Universitat de Sevilla)

La Filosofia Aplicada constitueix una nova activitat dins de l'univers de la Filosofia que posseeix dimensions investigadores i professionalitzats. La Filosofia Aplicada no pretén resoldre conflictes per a re-socialitzar als individus sinó usar la racionalitat per a ajudar a analitzar i aprofundir filosòficament entorn dels temes que els individus en consulta o els grups es plantegen.

José Barrientos és professor en la Universitat de Sevilla i director de la Revista Internacional de Filosofia Aplicada HASER, Director Adjunt de la Revista Argumentos de Razón Técnica i codirector de la Càtedra d'Hermenèutica Analògica i de la Revista Hermes Analógica. Ha sigut l'autor del primer llibre sobre història de la Filosofia Aplicada o Orientació Filosòfica en llengua espanyola, va fundar i és un dels actuals presidents de la Xarxa Iberoamericana d'Investigació en Filosofia Aplicada. Així mateix, va dirigir el International Conference on Philosophical Practice, màxim esdeveniment de la professió. Els seus temes d'investigació són la Filosofia Aplicada i la Experiencialitat. Actualment, vincula Filosofia Aplicada i Cooperació al Desenvolupament amb un projecte internacional en institucions penitenciàries i Casas Hogar que està sent finançat per la Unió Europea.

L'activitat s'emmarca dins del Projecte d'Innovació de Centre de la Facultat i està oberta a tota la comunitat universitària.

  • Data: dijous 19 de setembre.
  • Hora: 11h
  • Lloc: Aula Magna