Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació Logo del portal

Jornades sobre la Convenció dels Drets el Xiquet (CDN) en Commemoració del 30é Aniversari a la Universitat de València.

  • 18 de novembre de 2019
Image de la noticia
  • Organitza: Centre d'Educació Comparada de la Universitat de València. Responsable: Ana Ancheta Raval. 
  • Lloc: Saló de Graus de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació.
  • Data: 20 de novembre de 2019.

El Centre d'Educació Comparada en la Universitat de València des de les activitats exercides els últims anys celebra diferents Jornades en suport a la celebració dels aniversaris d'importants tractats internacionals per als drets humans i, especialment, en relació amb el dret a l'educació. Així, en 2017 va celebrar la JORNADA DE CELEBRACIÓ DEL 70 ANIVERSARI DE LA CREACIÓ DE LA UNESCO (1947) i en 2018 la JORNADA DE CELEBRACIÓ DEL 70 ANIVERSARI DE LA DECLARACIÓ DELS DRETS HUMANS DE LES NACIONS UNIDES (1948). En aquesta línia, es presenta la JORNADA DE CELEBRACIÓ DEL 30 ANIVERSARI DE LA CONVENCIÓ DELS DRETS DEL XIQUET (1989) per a 2019.

La CDN és el tractat internacional més ratificat de la història. Els 195 Estats que l'han ratificada han de rendir comptes sobre el seu compliment al Comité dels Drets del Xiquet. Es tracta d'un comité format per 18 experts en drets de la infància procedents de països i ordenaments jurídics diferents.

De cara a la celebració del Dia dels Drets del Xiquet el 20 de novembre de 2019, s'ha organitzat un esdeveniment multidisciplinari, amb diverses conferències denominada “Jornada sobre la Convenció dels Drets del Xiquet (CDN) en commemoració del seu 30é Aniversari a la Universitat de València, per a difondre el coneixement sobre el tema entre la comunitat universitària i la societat.

A més de comptar amb la participació d'experts i professionals en els Drets de la Infància, aquesta Jornada permet difondre i intercanviar la informació sobre les activitats a tot el món en relació amb els drets de la infància des dels diferents àmbits que treballen aquesta Convenció i la seua aplicació.

PROGRAMACIÓ DE LES JORNADA: Convenció dels Drets del Xiquet (CDN). Commemoració del seu 30é Aniversari en la UV.

  • 9:30h Obertura de les Jornades a càrrec d'autoritats i responsables.
  • 10:00h Conferència a càrrec de Guadalupe França, catedràtica en Educació en *Faculty of Education and Business Studies de University of Gävle (Suècia) “Els drets del menor no acompanyat quan s'apliquen polítiques restrictives de migració transnacional: el cas de Suècia”.
  • 11:30h Pausa café.
  • 12:00h Conferència a càrrec de Luís Miguel Lázaro Lorente, catedràtic d'Història de l'Educació de la Universitat de València, “El reconeixement històric d'uns drets específics per a la infància”.
  • 15:30h Conferència a càrrec de Jorge Castellanos Claramunt, Facultat de Dret de la Universitat de València, “Participació i CDN.  Participació dels xiquets en el context social i cultural: els xicotets grans oblidats".

Llista d'enllaços: