Logo de la Universitat de València Logo del portal

 • Facultat de Física

Erasmus+ KA107 Mobilitat entre Països del Programa i Països Associats

 

La Universitat de València participa en el Programa Erasmus des dels seus inicis amb la promoció de l’intercanvi, la cooperació i la mobilitat entre els sistemes d’educació i formació dels països europeus i no europeus que hi participen.

El programa Erasmus+ comprèn entre d’altres els projectes de mobilitat per a estudiants ( de primer, segon o tercer cicle), i per al personal docent i no docent, entre les institucions d'educació superior de països del programa i els països associats.amb la finalitat de:

 • Donar suport als educands en l’adquisició de competències amb l’objectiu de millorar el seu desenvolupament personal i la seua empleabilitat al mercat de treball europeu i fora d’aquest.
 • Donar suport al desenvolupament professional de les persones que treballen en el camp de l’educació amb vista a innovar i a millorar la qualitat de l’ensenyament.
 • Millorar les aptituds per a realitzar més eficientment les tasques al lloc de treball i facilitar la promoció de l’intercanvi d’experiències de treball i l’aprofundiment en el procés d’internacionalització.

El programa inclou dins de l’acció clau 1, una acció específica: la KA107, la qual està destinada a promoure la mobilitat entre les institucions d’educació superior de països del programa Erasmus+ i les institucions d’educació superior dels països associats (que no formen part del programa). L'actual període 2014-2020, se centra en l’aprenentatge formal i informal més enllà de les fronteres de la Unió Europea, amb una vocació clara d’internacionalització i obrint-se a tercers països amb l’objectiu de millorar les capacitats educatives i formatives de les persones per l’ocupabilitat d’estudiants, professorat, treballadors i treballadores.

L´esmentada acció es desenvolupa amb l´assignació de fons de la Unió Europea a les universitats que participen en el Programa mitjançant el SEPIE (Servicio Español para la Internacionalización de la Educación).

Els objectius específics que persegueix l'acció KA1 són:

 • millorar el nivell d'aptituds i competències clau;
 • impulsar les millores en la qualitat, l'excel·lència en la innovació i la internacionalització en les institucions d'educació i formació;
 • promoure l'aparició i la conscienciació d'un espai europeu d'aprenentatge permanent dissenyat per a completar les reformes de les polítiques nacionals i per donar suport a la modernització dels sistemes educatius i de formació;
 • potenciar la dimensió internacional de l'educació i la formació, en particular mitjançant la cooperació entre el programa i les institucions dels països associats a l'educació superior;
 • millorar l'ensenyament i l'aprenentatge de les llengües;
 • promoure l'àmplia diversitat lingüística de la UE i la sensibilització intercultural.

 

• Els països associats fora d'Europa es divideixen en els grups següents:

 1. Balcans occidentals: Albània, Bòsnia i Hercegovina, Kosovo, Montenegro, Sèrbia.
 2. Països de l'est d'Europa: Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Geòrgia, Moldàvia, territori d'Ucraïna reconegut pel dret Internacional.
 3. Sud del Mediterrani: Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Líbia, el Marroc, Palestina, Síria, Tunísia.
 4. Federació Russa: territori de Rússia reconegut pel dret internacional.
 5. Àsia: Afganistan, Bangla Desh, Bhutan, Cambodja, Xina, Corea del Nord, Índia, Indonèsia, Laos, Malàisia, Maldives, Mongòlia, Myanmar, Nepal, Pakistan, Filipines, Sri Lanka, Tailàndia i Vietnam.
 6. Àsia central: Kazakhstan, Kirguizistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan.
 7. Amèrica Llatina: Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Equador, El Salvador, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Uruguai, Veneçuela.
 8. Sud-àfrica.
 9. Amèrica industrialitzada: Canadà, els Estats Units.
 10. Àsia industrialitzada: Austràlia, Brunei, Hong Kong, Japó, Corea del Sud, Macau, Nova Zelanda, Singapur, Taiwan.

Actualment, la Universitat de València té acord actualment amb els següents socis

Abans de començar les mobilitats s'han d'establir un “acord interinstitucional” entre la Universitat de València i  les universitats sòcies dels països associats finançades per aquesta acció del programa Eramus.

L'acord interinstitucional estableix els principis generals recollits en una Carta Erasmus d'Educació Superior (ECHE) i garanteix que ambes o totes les parts es comprometen a cumplir-los.

Model d'acord interinstitucional

Preguntes freqüents

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies