Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Física Logo del portal

Visita del Professor Antonino Rapisarda a la Universitat de València

  • 27 de març de 2024
Image de la noticia

El professor Antonino Ivano Rapisarda, ens va visitar els dies 4 i 5 de març per impartir dos seminaris a la Facultat de Física.

Ell imparteix classes de Contactologia a la Universitat de Palerm (UNIPA) al Grau d'Optometria. La col·laboració s'ha realitzat en el marc del grup Forthem, ja que ambdues universitats, UNIPA i la UV, pertanyen a aquest grup.

El primer seminari va ser per als estudiants del Màster en Optometria i Ciències de la Visió amb el títol: "Ortho-K Lens: Empirical / Systemized Fitting Systems vs Fitting with Design Software", on va explicar les diferències en el procés d'adaptació, entre les lents Ortho- K de la caixa de prova i les lents dissenyades mitjançant programari, partint de les dades de cada pacient, i va posar èmfasi en la gestió de les aberracions nocturnes.

El segon seminari es va dirigir als estudiants de 3r i 4t del Grau en Òptica i Optometria, i es va titular: "Design of contact lens from soft lens to miniscleral lens". Es va centrar en el disseny de lents de contacte en general, des de lents toves a mida, fins a lents miniesclerals i la seua aplicació clínica.

En tots dos seminaris l'alumnat va mostrar molt d’interès i va fer preguntes interessants al professor, cosa que els va permetre aprofondir en la matèria.

Imatges: