Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Geografia i Història Logo del portal

Josep Montesinos Martínez

Benvinguts a la Facultat de Geografia Història de la Universitat de València. El nostre Centre agrupa les titulacions de Grau de Geografia, Història, Història de l'Art i Informació i Documentació. A més de Màsters i Doctorats en les diverses àrees de coneixement.

La Facultat és l'espai on convergixen la docència, la investigació, la transferència i la difusió del coneixement. Les diverses àrees de coneixement formen els nostres alumnes en competències i habilitats per a la investigación i per a l'accés professional a diversos camps.

En la Facultat treballen, cada un des del seu vessant professional o formatiu: els estudiants, els professors, el personal en formació i el personal d'administració i servicis. Tota una comunitat de persones al servici de la formació integral.

La mateixa Facultat en el seu conjunt i les àrees de coneixement transferixen els seus coneixements a través de revistes i llibres, alguns d'ells publicats per la UV. La nostra Facultat edita la revista, Saitabi, que contribueix poderosament a difondre la imatge de la Facultat al món científic i acadèmic.

Al si de la Facultat, paral·lelament a la formació reglada s'organitzen nombroses i atractives accions acadèmiques, com a congressos, jornades, simposis, conferències, exposicions, teatre, música, cine... Una oferta educativa i de difusió cultural per a la comunitat universitària i per a la societat valenciana en el seu conjunt.

Un dels elements clau en la nostra Universitat és la participació. A través de la Junta de Facultat, formada per professors, alumnes i PAS; participació també en les diverses comissions, en els Consells de Departament, en l'ADR... Una Universitat democràtica que permet escoltar a tots i totes, que ens enriquix amb la multiplicitat de visions i opinions, per a millorar, per a ampliar horitzons, per a aprendre els uns dels altres.

La Universitat es caracteritza per la llibertat, el servei a la societat, la proposta d’alternatives... i tot açò en estos convulsos moments històrics que ens toca viure és de gran complexitat. Per això la Universitat ha de continuar sent un focus de diàleg, de llibertat, de servei, de formació, d’investigació. La nostra Facultat camina per ser referent en les nostres àrees de coneixement i en la seua presència en la societat. Un camí que també compta amb la inclusió i la perspectiva de gènere, entre altres elements d'igualtat, justícia i progrés social.

Per una Universitat Pública, de Qualitat, Valenciana i Universal.

Signat: Josep Montesinos i Martinez