Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari de Ciència dels Materials (ICMUV) Logo del portal

La Fundació Parc Científic Universitat de València i Banco Santander premien 10 empreses innovadores de base científica i tecnològica

  • 5 de febrer de 2020
Image de la noticia

La Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV) va fer lliurament el passat 4 de febrer dels Premis ‘X Aniversari’ a 10 companyies innovadores del seu entorn empresarial. L'aposta per la R+D, la col·laboració amb la institució acadèmica o el nivell d'internacionalització, entre altres, han sigut aspectes clau per a la resolució d'uns premis que s'emmarquen dins la celebració del X aniversari de la FPCUV i que compten amb el suport de Banco Santander.

L'Institut de Ciència dels materials vol felicitar a totes les empreses premiades en aquesta edició i, molt especialment a UBE Corporation Europe i Laser Food, que mantenen una estreta vinculació amb investigadors del nostre Institut, com Clara Gomez o Rafael Ibañez.

La multinacional química UBE Corporation Europe va ser la primera a rebre un premi, el de ‘Trajectòria de Col·laboració amb la Universitat de València’. En aquesta última dècada han sigut 9 els contractes de R+D signats amb la institució, especialment per a la recerca de poliuretans i policarbonats. Els seus desenvolupaments s'apliquen en la producció d'envasos d'alimentació, monofilaments, components d'automoció, materials d'hàbitat i productes d'enginyeria per al consum.

El premi ‘Empresa exemple de transferència de drets de propietat intel·lectual i industrial’ va ser per a l'empresa Laser Food, la tecnologia de la qual permet el marcat indeleble directament sobre productes agroalimentaris frescos, substituint les pràctiques tradicionals d'etiquetatge, tot augmentant l'eficiència en el consum d'energia. La companyia manté amb la Universitat la cotitularitat d'una patent, així com la llicència d'ús i explotació d'aquesta mateixa i d’una altra patent més.

Imatges: