Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari de Ciència dels Materials (ICMUV) Logo del portal

Difractómetro de pols equipada amb: Cambiador de mostres automàtic (capacitat per a 12 mostres) ; Finestra de divergència variable i programable ; Detector de Centellege / Detector Posicional MBraun PSD-500 ; Possibilitat d'adaptar la Càmera de Temperatura
Difractómetre de pols Seifert XRD 3003 TT, cambiador de mostres automàtic (capacitat per a 12 mostres)
L'ocupació d'un colimador especial, juntament amb la disposició del tub de RAJOS X en configuració 'Single Point', permet focalitzar la radiació en un espot d'entre 0.6-0.8 mm.
Gràcies a açò, i a la possibilitat de programar el moviment de la taula en la qual es disposa la mostra, podem adquirir difractogramas sobre diverses parts d'una mateixa mostra.
L'ocupació d'un monocromador primari ens permet treballar amb radiació monocromàtica, en eliminar la radiació Ca2 de la font inicial. Un sistema de portamuestras amb cap goniomètric permet l'ocupació de capil·lars, gràcies al que podrem adquirir informació fins i tot amb molt poca quantitat de mostra o en el cas que aquestes siguen sensibles a l'ambient. En aquests casos, l'ocupació del detector posicional disminueix considerablement els temps d'adquisició requerits en aquest tipus de configuració
La Càmera de Temperatura MRI permet un estricte control tant de la temperatura com de l'atmosfera de treball. Per mitjà de l'accessori de baixa temperatura, podem treballar entre -190 i 450 ºC, emprant N2 líquid com a refrigerant. En l'accessori d'alta temperatura, en canvi, podem dur a terme experiències fins a 1600ºC en atmosfera oxidant i fins a 2000ºC en atmosfera inerta.