Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals Logo del portal

La Comissió de Delictes Sexuals, a la qual pertanyen Jose Luis Gónzalez Cussac i Juan Carlos Carbonell, iguala l'agressió "en manada" a actuar amb violència.

  • 14 de desembre de 2018
Image de la noticia

Jose Luis Gónzalez Cussac i Juan Carlos Carbonell ambdós catedràtics de Dret Penal i membres de l'Institut de Criminologia de la Universitat de València, i que formen part de la Comissió de Delictes Sexuals, han participat en la decisió d'igualar l'agressió sexual en grup al de delicte sexual amb violència o intimidació.

Es tracta de la Secció Penal de la Comissió de Codificació del Ministeri de Justícia, a la qual el Govern ha encomanat la reforma del capítol dedicat als delictes sexuals en el CódigoPenal, i que proposarà un text que faci front a les agressions en grup.

Si tira endavant la proposta, "l'actuació conjunta de dues o més persones" serà un agreujant que elevi la pena de qualsevol delicte sexual idèntic al que s'aplica quan hi ha violència o intimidació.

Imatges: