Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació en Criminologia i Ciències Penals Logo del portal

Estratègia Nacional Contra el Terrorisme 2019. Publicació del Ministeri de l'Interior.

  • 1 de març de 2019
Image de la noticia

El Ministeri de l'Interior, a través del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO), ha estat el responsable de coordinar l'elaboració d'aquesta publicació. En el seu procés d'elaboració han participat: el Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, el Ministeri de Justícia, el Ministeri de Defensa, el Ministeri de l'Interior i el Departament de Seguretat Nacional.

S'han tingut en consideració les aportacions realitzades per un grup d'experts representatius de l'àmbit universitari, societat civil i víctimes del terrorisme.

En una societat oberta, plural i democràtica com la nostra, la seguretat és un pilar fonamental, sobre el qual s'assenta la nostra convivència en pau i harmonia. La seguretat és també una gran responsabilitat, una tasca comuna que ens implica a tots, però en la qual molt especialment estan obstinats milers de servidors públics que treballen dia a dia i tots els dies perquè la ciutadania espanyola gaudi d'un dels més alts nivells de seguretat de tota la Unió Europea.

Però hi ha amenaces greus per a la nostra seguretat. I el terrorisme és, sens dubte, una de les principals amenaces a què s'enfronta el nostre país. Un fenomen que en els darrers anys ha sofert una enorme transformació, variant alguns dels seus principals protagonistes i amb un abast inèdit de la seva perversa propaganda, però amb els mateixos bàrbars mètodes i les terribles conseqüències en pèrdues humanes. Les víctimes del terrorisme són les que de manera més directa pateixen el flagell terrorista i a ells hem d'enfocar les nostres actuacions més decidides i determinants, ara com sempre.

DESCARREGAR EL PDF COMPLET