Logo de la Universitat de València Logo Institut Interuniversitari López Piñero Logo del portal

NOTICIA 52 de 100. NOVA ENTRADA DE “SABERS EN ACCIÓ”: "Finestres al món del coneixement" de José Ramón Marcaida López (University of St. Andrews)

  • 20 de juliol de 2022
Grabado Nova reperta

Segon volum de “sabers en acció”: https://sabersenaccio.iec.cat/

 

Categoria "Cultures visuals"

La història de la cultura visual de la ciència demostra el destacat paper de les imatges i la important contribució dels artistes al desenvolupament del coneixement a l’edat moderna.

 La història de la ciència a l’edat moderna europea és, en gran manera, una història marcada per l’ús d’imatges. Gràcies al desenvolupament de les arts visuals i la implantació de tecnologies com la impremta, al llarg d’aquest període va tenir lloc una extraordinària expansió de la cultura visual. En aquest context, com a formes sofisticades de representar la realitat natural i els seus fenòmens, i fins i tot com a mitjà per codificar i visualitzar teories i pràctiques de coneixement, moltes imatges van exercir un paper clau en la generació i transmissió de sabers cientificotècnics. Així, nombrosos artistes, a l’igual d’un bon nombre d’agents vinculats a la seva tasca –des de mecenes i col·leccionistes, a impressors i proveïdors de materials i instruments– van contribuir de forma directa al desenvolupament de la complexa i multifacètica empresa que coneixem com a ciència en l’edat moderna.

Per a continuar llegint:

https://sabersenaccio.iec.cat/finestres-al-mon-del-coneixement/