Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

  • ARTEC
El nou paradigma d'interacció conegut com Realitat Augmentada consisteix a presentar informació virtual a l'usuari sobre el món real. D'aquesta manera l'usuari es mou pel món real de forma normal, obtenint informació extra gràcies a dispositius com un HMD.
Descripció

 

Amb les noves capacitats maquinari dels mòbils, dotats de cambra, és possible traslladar aquesta nova forma d'interacció a qualsevol usuari que disposi d'un mòbil. Seguint aquest principi de presentar informació addicional a l'usuari sobre el món real , es presenta la idea " AR Sagrada Família ". En aquest projecte es pretén mostrar a l'usuari d'un telèfon mòbil, l'aspecte final que tindrà la Sagrada Família, simplement apuntant cap a ella amb la càmera del seu telèfon, o fins i tot informació de zones ja construïdes com si fos una guia turística .

 

En aquest projecte l'objectiu principal és desenvolupar una aplicació per a telèfon mòbil, que mitjançant la tecnologia AR , sigui capaç d'augmentar la visió que l'usuari té de la Sagrada Família. Aquest augment se centra en dues opcions: mostrar el model 3D de les zones no construïdes, o informació de les zones ja construïdes, ambdues sobre la imatge real captada per la càmera del mòbil. No es tracta de capturar una foto, tractar-la, i retornar un MMS, sinó d' augmentar-la en temps real reaccionant als moviments de l'usuari en cada moment. Aquest objectiu planteja nombrosos reptes, fins i tot per al seu desenvolupament sobre un ordinador convencional, amb capacitat de processament molt més gran que la d'un telèfon mòbil. Per tant, no serà necessari trobar una solució al problema del tracking i una correcta visualització, sinó que a més caldrà optimitzar al punt que pugui funcionar en un telèfon mòbil.
L'aplicació desenvolupada es descarregués d'internet, com un servei ofert per l'operadora Orange, i a partir d'aquest moment l'usuari només necessita enfocar la Sagrada Família amb el seu telèfon mòbil per a visualitzar la nova informació, sempre combinada correctament amb la imatge capturada per la càmera del telèfon mòbil.
En aquesta aplicació es combina un algorisme de captura de moviment basat en la línia de cel amb un algorisme de visualització que realitzi una correcta oclusió entre la part construïda i el model 3D que representa la part per construir.

 

Data d'inici
2009 Maig
Data de finalització
2009 Desembre
Entitats col·laboradores:

Orange R&D Spain