Logo de la Universitat de València Logo Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions Logo del portal

  • LSYM
El sistema de simulació reprodueix, amb alt nivell de realisme, l'entorn de treball que ens trobem en una obra de construcció. Els manipuladors telescòpics són màquines mòbils versàtils que poden equipar-se amb una àmplia gamma d'accessoris. Hi ha dos tipus principals: giratoris i no giratoris.
Descripció

Versió actualitzada novembre 2017 (aquí)

 

Aquest document mostra les principals característiques del Sistema Instruccional complet de Manipulador Telescòpic basat en simulació i desenvolupat per LSyM. El hardware a integrar es correspon amb una consola de simulació de gamma mitjana, i el software té un disseny modular compost per cinc subsistemes que permeten maximitzar el rendiment de les tasques d'entrenament. El sistema instruccional consta doncs dels mòduls següents:

 

  • Un conjunt d'exercicis, anomenat disseny instruccional.
  • Un sistema de gestió d'usuaris.
  • Una interfície per l'instructor.
  • Un sistema d'avaluació i generació d'informes.
  • Un sistema de simulació de manipuladora telescòpica en temps real.

 

 

El sistema de simulació reprodueix, amb alt nivell de realisme, l'entorn de treball que ens trobem en una obra de construcció. Opcionalment, també es disposa d'entorns agrícoles.

 

 

Els manipuladors telescòpics (també coneguts com carretons telescòpiques o Telehandlers) són màquines versàtils que poden equipar-se amb una àmplia gamma d'accessoris, com pales carregadores, culleres, cisternes, plataformes de treball, ganxos grua, etc. Hi ha dos tipus principals: giratoris i no giratoris. El simulador de LSyM està basat en models no giratoris, encara que és possible incorporar aquesta funcionalitat sota demanda.

 

El manipulador telescòpic simulat per LSyM està compost per un xassís motoritzat amb rodes, contrapesat, sobre el qual es munta un braç telescòpic. Aquest pivota sobre el xassís, i pot ser elevat des d'un punt per sota de l'horitzontal fins a un angle que s'aproxima a la vertical. Al final del braç es munta un suport amb dos forquetes per al maneig de càrregues paletitzades. Les forquilles s'anivellen automàticament en el pla longitudinal quan canvia la inclinació del braç.

 

 

El manipulador telescòpic simulat per LSyM és capaç de transportar càrregues d'un lloc a un altre, i de dipositar les càrregues en altura. Donat el seu ús principal en obres de construcció, les rodes estan equipades amb pneumàtics tot terreny, de manera que la màquina pugui treballar en sòls sense cohesionar. El manipulador telescòpic pot equipar-se amb estabilitzadors, que s'estenen quan la màquina està parada per proporcionar estabilitat addicional a la mateixa, incrementant així la seva capacitat de maneig de càrregues.

 

 

 

Mitjançant el simulador serem capaços de treballes en condicions de risc, fins i tot podrem programar les condicions atmosfèriques, com ara intensitat i direcció del vent, pluja o boira. D'altra banda, des de la interfície de l'instructor podrem modificar les condicions de les càrregues, i activar les avaries més comuns que tenen lloc en aquest tipus de maquinària.

 

La base de dades d'usuaris guarda les seves dades personals, els informes dels exercicis i fins i tot el treball que cada usuari ha exercit amb el simulador. L'instructor pot consultar totes aquestes dades en temps real, i també llançar una sessió de debrífing, on l'exercici realitzat és repetit automàticament. El reproductor permet que l'exercici pugui pausarse, rebobinar, i fins i tot alterar per seleccionar altres vistes de la màquina.

 

El manteniment del software es realitzarà remotament. LSyM proporcionarà un sistema web, de manera que el client pugui reportar electrònicament qualsevol avaria que trobi o fins i tot sol · licitar noves millores o funcionalitats addicionals que pugui desitjar. El manteniment hardware anirà a compte del client, tots els components del simulador són estàndard i es poden trobar fácilmenteen el mercat.

 

La màquina simulada és una Terex / Genie GTH-3007. Opcionalment, LSyM pot modelar altres màquines.

 

 

NOTA: El personal d'LSyM desenvolupa els sistemes instruccionals en la seva totalitat i està preparat per implementar qualsevol funcionalitat del simulador, de manera que el client pot sol · licitar opcionalment modificacions com ara la inclusió de nous exercicis, la personalització dels entorns virtuals per representar el seu propi escenari de treball, la modificació dels informes d'avaluació, el modelatge de noves màquines i els seus accessoris, o fins i tot la implementació de noves funcionalitats en els models de simulació.

 

Data d'inici
2013 Agost
Data de finalització
2015 Març