Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

La iniciativa europea ARBIT forma als seus membres per a ensenyar a xiquets amb autisme l'esquema corporal a través de realitat augmentada

  • 19 de maig de 2022
Image de la noticia

El projecte ARBIT manté una reunió del consorci durant els dies 18, 19 i 20 de maig en les instal·lacions de l’IRTIC per a comentar el seu estat i proporcionar formació específica sobre realitat augmentada. D'aquesta manera, els i les docents participants podran realitzar una investigació sobre com millorar el coneixement de l'esquema corporal, assenyalar i imitar en xiquets amb autisme després de conéixer exemples pràctics. Després d'aquesta fase, utilitzaran l'eina virtual Pictogram, que permetrà a aquests últims emprar determinats jocs amb l'objectiu d'aprendre a conéixer el seu cos, aprendre a assenyalar i reproduir gestos.

Es tracta d'una acció Erasmus+ destinada a adaptar i personalitzar l'eina de realitat augmentada denominada Pictogram Room perquè la puga utilitzar alumnat dels tres col·legis participants. També té com a objectiu definir protocols per a aquesta adaptació que puguen ser replicats en altres llocs i realitzar un estudi d'investigació per a comprovar la seua eficàcia en l'entrenament d'aquests alumnes en el coneixement del cos, l'assenyalament i la imitació.

Així mateix, la iniciativa inclou el desenvolupament de materials de formació per a professorat i produir un curs massiu obert en línia (MOOC) per a millorar les seues competències en el camp de la imitació i l'autisme mitjançant l'ús de les tecnologies de realitat augmentada.

El grup ARTEC de l’institut coordina la iniciativa, en la que participa l’Ecole Pratique des Hautes Etudes de França; Fundación Adapta, Autismo Ávila, CFIE Ávila i la Federación Autismo Castilla y León d’Espanya; Direcció Provincial d’Educació de Konya i Karatay Özel Eğitim Uygulama Okulu III – Kademe de Turquia; i Association Autism de Bulgaria.

 

El suport de la Comissió Europea a la producció d'aquest lloc web no constitueix una aprovació dels continguts, que reflecteixen únicament les opinions dels autors, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació continguda en ella.