Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

IRTIC assessorarà Port Mediterrani per a convertir-ho en el primer centre smart d'Europa

  • 28 de juliol de 2017
Image de la noticia
Vista aérea simulada

L'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC), adscrit a la Universitat de València, ha començat a assessorar a Intu en el nou planejament de Port Mediterrani. Els promotors del futur centre d'oci porten mesos treballant al costat de l'Ajuntament de Paterna per a adequar el projecte a les directrius de desenvolupament urbà que l'Ajuntament de Paterna ha plasmat en el Pla Actua.

 

El treball de recerca de l'IRTIC té com a objectiu aportar a Intu nous paràmetres sobre el seu model de centre d'oci sostenible. A través de l'estudi de l'ús eficient dels recursos i el transport, la millor planificació urbana, l'optimització de la gestió administrativa i la millor informació a les persones, intu suma un nou agent en la seua voluntat de fer de Port Mediterrani el primer centre “smart” d'Europa.

Fins al moment, els promotors i l'administració local han treballat de manera conjunta a afavorir una economia digital més accessible i plural a través de les Tics fent de Port Mediterrani el projecte pioner en l'estratègia de desenvolupament urbà sostenible a Paterna. La millora de l'alfabetització digital; la innovació en la gestió de serveis; la posada en marxa de l'App Smart Paterna i l'impuls de la col·laboració públic-privada són els eixos de treball compartits per totes dues entitats.

En aquest sentit, Port Mediterrani serà un espai preconnectat compatible amb els sistemes Tic que posarà en marxa l'Ajuntament de Paterna i que inclou tant sistemes intel·ligents d'eficiència energètica com serveis digitals d'informació al ciutadà. Així, en qüestió de mobilitat, Intu participarà de la posada en marxa d'un control intel·ligent de la mobilitat, la implantació de semàfors intel·ligents, punts de recàrrega de vehicles elèctrics i l'impuls d'un servei de vehicles compartits, entre altres mesures.

Salvador Arenere, conseller d'Intu-Eurofund Investments, i Juan José Martínez, director de l'IRTIC.