Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

.
.
.
.
.

L'IRTIC coordina els nous projectes europeus AS4EDI19 i EURINV19

  • 6 de març de 2020
Image de la noticia

Els projectes AS4EDI19 i EURINV19 que va presentar el Laboratori Integrat de Sistemes Intel·ligents i Tecnologies de la Informació de Trànsit (LISITT) de l'IRTIC durant la convocatòria de la línia de pressupost CEF Telecom de l'any passat han sigut aprovats per la Comissió Europea. El grup d'investigació coordina les iniciatives i ha començat a treballar en elles, que tenen una duració d'entre 16 i 18 mesos, i en la qual participen diverses empreses provinents del sector públic i privat.

L'objectiu del projecte AS4EDI19 és fomentar la utilització de l'eDelivery DSI (Digital Service Infraestructure, infraestructura del servei digital) entre les entitats del sector públic i privat integrant el protocol de missatges AS4 i els seus Service Metadata Publishers en set punts d'accés certificats de diferents estats membre.

D'aquesta manera, els 7 punts d'accés dels proveïdors d'Intercanvi Electrònic de Documents (EDI) vinculats al projecte implementaran els seus serveis passant d'AS2 a AS4. L'eDelivery consisteix en una xarxa de nodes en la qual cada participant es converteix en un node; així, les empreses, administracions públiques i ciutadans poden intercanviar dades i documents electrònics de manera segura.

Quant a l'acció EURINV19, la seua principal meta és donar suport a les empreses proveïdores d'EDI. El seu objectiu final se centra en la promoció de les transaccions internacionals d'eInvoice d'acord amb l'estàndard europeu.

En aquest sentit, el projecte permetrà a les 14 entitats proveïdores d'EDI que formen part del consorci implementar les seues solucions de facturació digital per a complir amb els requeriments de l'estàndard europeu en relació amb les transaccions internacionals. Les millores adaptaran les seues solucions per a complir amb la directiva 2014/55/EU (eInvoicing Directive) i la legislació dels països on operen.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.