Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

EUROFACe: Avanços en l'adaptació de la Factura Electrònica Europea

  • 28 de setembre de 2018

El projecte EUROFACe, en el qual participa la UV a través de l’IRTIC, presenta els avanços en el desenvolupament tecnològic que s'està duent a terme per a adaptar la factura electrònica en format europeu al format espanyol.

La norma EN 16931, publicada a Espanya a l'octubre de 2017 i que desenvolupa la norma europea sobre facturació electrònica, estableix la data de 18 d'abril de 2019 com a definitiva per a l'entrada en vigor d'aquesta directiva. Segons la directiva, les entitats públiques han d'estar preparades per a acceptar factures electròniques en el format europeu en la data establida, la qual cosa en la pràctica significa que els seus sistemes de comptabilitat han d'estar adaptats a un nou format de document i a nous continguts.

 

El projecte EUROFACe (FACe: The core platform of the Spanish public authorities to process the European standard on electronic invoice (INEA/CEF/ICT/A2016/1330507)) porta quasi un any desenvolupant un mètode per a la conversió de factures electròniques entre el format europeu i el format espanyol. Els avanços del treball realitzat han sigut presentats pel professor Ramón Cirilo en una taula redona sobre resultats de projectes europeus en l'àmbit del programa CEF TELECOM.

La taula redona va tenir lloc el passat 25 de juliol de 2018 i va congregar a investigadors de diversos projectes finançats dins d'aquesta convocatòria.

La solució proposada en el projecte, i de la qual el professor Cirilo va presentar un avançament en l'esdeveniment, consisteix a realitzar una traducció de fitxers XML des del format europeu al format nacional que s'està emprant actualment en les administracions (Factura-e) a través de la plataforma FACe.

Segons el professor, la conversió entre formats està pràcticament completada, si ben no ha sigut una tasca senzilla, ja que existeixen incompatibilitats d'ajust entre dades que, àdhuc sent de la mateixa naturalesa, no tenen el mateix caràcter d'obligatorietat en tots dos formats. D'altra banda, el problema de la completitud de les dades s'ha resolt desenvolupant una nova versió del format de Factura-i (3.2.2) que incorpora tota la informació de la norma EN 16931 i que prèviament no tenia cabuda en el format espanyol.

Durant els pròxims mesos es realitzaran proves funcionals en els sistemes comptables dels socis del projecte que participen com a usuaris i validadores. S'espera poder tenir una versió en producció del sistema a principis de 2019.

Project FACe - The core platform of the Spanish public authorities to process the European standard on electronic invoice (INEA/CEF/ICT/A2016/1330507) is co-financed by the European Union's Connecting Europe Facility

La present publicació només reflecteix les opinions de l'autor. La Comissió Europea no és responsable de cap ús que poguera fer-se de la informació que conté.