Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

La iniciativa EUROLogin20 desenvolupa el seu disseny de les solucions d'acord amb els nodes eIDAS de França, Itàlia i Països Baixos

  • 9 de desembre de 2021
Image de la noticia

El consorci EUROLogin20 ha desenvolupat les tasques preparatòries per a la implementació tècnica dels mòduls d'identificació electrònica de les plataformes en el núvol i les solucions d'identificació electrònica (eID) d'acord amb les especificacions tècniques i els requisits definits pels nodes eIDAS francés, italià i holandés que dissenyen la integració de la identificació electrònica en els seus sistemes.

Els socis han identificat els requisits tècnics i funcionals de la iniciativa, han proposat una arquitectura física i lògica, i han planificat la seua implementació, tenint en compte el CEF eID Building Block i les seues implementacions nacionals de nodes eIDAS.

En aquest sentit, les entitats beneficiàries han revisat els requisits tècnics per a connectar els sistemes als seus respectius nodes nacionals de l’eIDAS amb la finalitat de dissenyar les seues solucions de programari integrant l’eID i en les condicions de seguretat pertinents. Aquesta tasca ha consistit en la identificació dels requisits necessaris i en la preparació d'un pla d'execució programat per a cada activitat d'implementació individual.

Per a això, cada soci s'ha posat en contacte amb el seu servei nacional del node eIDAS per a sol·licitar formalment el suport d'un operador i recopilar tots els requisits i procediments tècnics, per exemple, per a definir quins certificats electrònics s'utilitzaran per a establir la comunicació. També ho ha fet per a analitzar les interfícies corresponents i els missatges de sol·licitud i resposta utilitzats pel node eIDAS, així com per a identificar quines dades es rebran procedents de l'autenticació dels ciutadans europeus.

Els membres de la iniciativa han treballat, a més, en l'anàlisi i el disseny del mòdul d'identificació electrònica que s'implementarà i integrarà en els serveis electrònics seleccionats dels participants implementadors durant les pròximes activitats. Generix, Nubilaria i headOn, de França, Itàlia i Holanda respectivament, formen part d'aquest projecte coordinat per la Universitat de València.

Entre els pròxims objectius es troba l'elaboració de l'Informe Intermedi, que inclou l'estat de cada implementació. Els serveis dels socis estaran disponibles per a l'autenticació transfronterera en un entorn de producció al final de la iniciativa.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.