Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

L’IRTIC es consolida en referent internacional a l'hora d'assegurar el compliment ètic i de privacitat en projectes d'investigació europeus i nacionals

  • 20 de desembre de 2021
Image de la noticia

La protecció de dades personals i la seguretat informàtica són dos elements vitals per a salvaguardar la informació de les organitzacions. La línia d'investigació de Seguretat informàtica, protecció de dades i privacitat, creada i dirigida pel doctor Ricard Martínez Martínez, del grup LISITT de l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC), s'especialitza en la gestió de la protecció de dades i la privacitat en projectes d'investigació que tracten amb dades sensibles, principalment de salut.

Els coneixements i l'experiència del Dr. Ricard Martínez han sigut claus perquè els coordinadors dels projectes comptaren amb l’IRTIC per a liderar aquesta activitat, ja siga com a entitat participant o subcontractada. L'experiència en aquest camp s'ha vist reflectida, per exemple, en el conveni de col·laboració entre Microsoft Ibèrica i la Universitat de València per a la creació de la Càtedra Microsoft sobre privacitat i transformació digital.

La contribució de l’IRTIC en matèria de protecció de dades és crucial tant en aquesta iniciativa com unes altres a les quals ha aportat la seua experiència en temes com la consultoria i l'assessorament en el disseny, llançament, posada en marxa i suport als usuaris de serveis de protecció de dades de caràcter personal, adaptats al nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), o l'assessorament i suport tècnic en matèria de noves tecnologies, seguretat, protecció de dades i privacitat.

La revisió de l'adaptació del contracte digital a la nova normativa RGPD de serveis d'entitats ha sigut una altra de les activitats desenvolupades, així com la verificació del compliment de la nova normativa RGPD d'eines digitals.

També ha efectuat el suport tècnic per a l'estudi de privacitat i seguretat de plataformes, cursos bàsics autoformatius a entitats sobre el compliment de la normativa sobre protecció de dades.

Des de l'1 de gener de 2018, l’IRTIC ha donat suport en aquest sentit als projectes europeus Body Pass, Bigmedilytics, MatchUp, Chaimeleon, Hercules, Wellbased, EUHUBS4DATA, ROSIA, Cyberkit4SME, CHRONICextrac i CRANE. Així mateix, ha dut a terme aquesta labor amb altres entitats i organismes com Mailcertificado, Symposium, ADEIT i l’Insititut d’Investigació Sanitària Sanitaria La Fe.

L’IRTIC fa treballs en matèria de protecció de dades, al seu torn, amb universitats. És possible consultar aquestes dades a través del següent enllaç.