Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

Els tests d'interoperabilitat acosten AS4EDI2020 a la seua finalització

  • 26 de setembre de 2022
Image de la noticia

Els membres del consorci AS4EDI2020, projecte coordinat per l’IRTIC i cofinançat per HaDEA, estan fent les últimes tasques de connectivitat abans de la conclusió de la iniciativa aquest setembre. Cada soci implementador està portant a terme tests d'interoperabilitat amb almenys altres dos punts d'accés (PA) participants, entre altres tasques.

AS4EDI2020 promocionarà l'ús de l’eDelivery Digital Service Infraestructure (infraestructura del servei digital, DSI) entre entitats públiques i privades mitjançant la integració del perfil AS4 en 6 PA per part dels participants en la implementació. En aquest sentit, permetrà a un gran nombre d'entitats europees utilitzar els serveis de lliurament electrònic en conformitat amb l'AS4 prestats pels membres del consorci.

En el marc d'aquestes activitats, cada participant implementador està operant en producció el seu propi PA i superant les proves d'interoperabilitat sota la supervisió de l'entitat coordinadora. El funcionament dels esmentats PA beneficiarà a un gran nombre de clients de diferents Estats membre, des d'institucions públiques a empreses, ja que contribuirà a l'ampliació dels serveis de lliurament electrònic registrat (ERDS) d’eIDAS i l'ús d'una comunicació xifrada segura entre les administracions públiques, les empreses i la ciutadania.

Validated ID, d’Espanya; Pantarei Soluzioni Informatiche, S.A.T.A. i Promofarma, d’Itàlia; Ionite de Països Baixos, Globaltnet de Letònia i Goldman de Xipre formen part de la iniciativa coordinada per la Universitat de València.

El contingut d'aquesta publicació és responsabilitat exclusiva d'IRTIC (UV) i no reflecteix necessàriament l'opinió de la Unió Europea.