Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

Una nova implementació de tractor per a fer front a la palla amplia el ventall de simuladors

  • 22 de juliol de 2022
Image de la noticia

El Laboratori de Simulació i Modelatge (LSYM) de l'Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i la Comunicació (IRTIC) treballa en el desenvolupament d'una implementació per a tractor del model Strawmaster, dissenyat per a fer front als problemes de palla i la representació virtual de la qual permetrà formar a futurs operadors d'aquesta màquina. Així, se suma a les simulacions del LSYM i les funcionalitats relacionades amb tractors agrícoles amb les quals ja compta.

La nova implementació s'afig a la cartera de simuladors de tractor amb els quals compta el grup d'investigació. El Strawmaster comptarà amb pues de 26 polzades de llarg equipades amb puntes de carbur de tungsté col·locades en cinc files i distribuïdes en grans seccions de deu peus d'ample per sis peus de profunditat.

Aquesta màquina està a l'avantguarda de la gestió moderna de la palla. A més de destrossar-la, controlarà les males herbes, rastellarà la palla del lli i incorporarà llavors i productes químics; possibilitats que oferirà la simulació.

El LSYM també ha dissenyat simuladors centrats en les màquines de construcció i obra civil, com les excavadores, tractors o grues. A més del seu vessant portuari, també compta amb especialització en la mineria, amb exemples com el simulador del camió miner i el buldòzer.

Els seus models s'utilitzen a tot el món, des del port de València o Vigo fins a Sud-amèrica, entre altres llocs. Pots consultar els treballs del grup en aquest enllaç i visitar la seua pàgina web: http://lsym.uv.es