University of Valencia logo Logo Permanent Training and Educational Innovation Service (SFPIE) Logo del portal

Code PIEC_2736732
Academic course 2023-2024
Educational Innovation Group Ethos Living Lab – Ètica i Professions
Programme Teaching Innovation Project (PID)
Areas of knowledge Art and Humanities
Start date 01/09/23
End date 31/07/24
Categories
  • Altres metodologies actives
Keywords Ètica professional, responsabilitat social
Strategic lines

Incorporació d'entitats no lucratives (associacions, fundacions i ONG's) en les didàctiques d'innovació docent.

Introduction

El projecte Ethos Living Lab, té com a objectiu enfortir una plataforma de treball i cooperació estable entre la comunitat universitària, els col·legis professionals, les organitzacions socials i les administracions públiques valencianes per a donar respostes concretes als desafiaments ètics que planteja el context actual a les professions.
El projecte pretén impulsar l'avanç de la responsabilitat social en la vida de les persones i les organitzacions, al mateix temps que suposa un desplegament de la responsabilitat social universitària, contribuint a la seua institucionalització en els processos d'ensenyament-aprenentatge a la Universitat de València. En este sentit, Ethos Living Lab aspira a consolidar un espai integrador per al debat sobre les bones pràctiques professionals i el treball socialment responsable, estimulant el treball interdisiciplinar i proposant accions de sensibilització sobre els
Objectius de Desenvolupament Sostenible (*ODS) des de la metodologia de l'Aprenentatge-Servici (ApS).
Per a este propòsit Ethos Living Lab ha desenvolupat i continuarà desenvolupant iniciatives destinades a aconseguir una major cooperació entre la comunitat universitària, els col·legis professionals, les organitzacions socials i els representants de l'administració pública promovent enfocaments que donen suport a la participació de les parts interessades.
Este projecte, iniciat en el curs 2018-2019, renovat en els cursos 2019-2020, 2020-2021 i 2021-2022 i consolidat en el curs 2022-2023, ha servit per a generar estratègies col·laboratives de treball i fomentar bones pràctiques en els processos d'institucionalització de l'ètica professional enfortint la col·laboració entre la comunitat universitària i els col·legis professionals.

Subsidy

600 €

Degrees involved
Degree in Philosophy
Degree in Social Work
Degree in Modern Languages and Literatures
Degree in Human Nutrition and Dietetics
Degree in Food Science and Technology
Subjects involved

En el Grau de Filosofia, en les assignatures Introducció a l'ètica, Filosofia moral i ètiques aplicades (I i II), Filosofia política i social (I i II), Bioètica i ètica ecològica, Ètica, gènere i llibertat i en les Pràctiques externes; en el grau de Treball Social, en les assignatures Projectes socials i Introducció a la política social; en el grau de Llengües Modernes i les seues Literatures, en l'assignatura Ètica i pensament crític; en el grau de Nutrició Humana i Dietètica, en l'assignatura Legislació alimentària i deontologia; en el grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments, en l'assignatura Legislació alimentària i deontologia; en el màster Universitari en Ètica i Democràcia, en les assignatures Democràcia i raó d'Estat, Filosofies de la solidaritat i drets humans, Educació i mitjans de comunicació i Bioètica i *biopolítica; i, finalment, en el màster d'Atenció Sociosanitària a la Dependència, en l'assignatura Psicologia, autonomia i dependència.

Coordination
  • ARENAS DOLZ, FRANCISCO
  • PDI-Titular d'Universitat
  • Director/a de Departament
See card
Members
  • GARCIA-GRANERO GASCO, MARINA
  • PDI-Ajudant Doctor/A
See card
Participants from other entities

JOSÉ LUIS  GARCÍA MARTÍNEZ Universidad CEU Cardenal Herrera,

YOLANDA RUIZ ORDÓÑEZ  Universidad Católica de Valencia 

Related structures
PLAYLIST