Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Formació del Professorat Logo del portal

Tabla de personas
Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
BOTELLA NICOLAS, ANA MARIA

BOTELLA NICOLAS, ANA MARIA

PDI-Titular d'UniversitatEspecialista PauDega/Degana / Director/a Ets

Despacho 12, cuarta planta, Facultat de Magisteri. Avenida Tarongers, 4 46022 Valencia

(9639) 83384

ana.maria.botella@uv.es

Biografia
 

Professora titular del Departament de Didàctica de l'Eduació Física, Artística i Música de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València. Llicenciada en Geografia i Història (especialitat de Musicologia) i diplomada en Magisteri (especialitat d'Educació musical) per la Universitat d'Oviedo. Títol professional de Música a l'especialitat de Piano i Màster Internacional de Música a la mateixa especialitat pel Conservatori Superior de Música d'Oviedo “Eduardo Martínez Torner”. Doctora en Pedagogia per la Universitat de València amb una tesi que analitzava i catalogava la música de Moros i Cristians d'Alcoi, així com realitzava una aplicació didàctica a l'aula de secundària, per la qual va aconseguir una beca concedida per l'Institut Alacantí de Cultura. Juan Gil-Albert” (Diputació Provincial d'Alacant). Funcionària de carrera del cos de professors d'ensenyament secundari des de 2001 (actualment en excedència). Revisora ​​de revistes de recerca i membre de comitès científics de congressos i jornades. Pertany al grup de Recerca multidisciplinar IEDUCARTSel principal interès del qual és el treball des d'una òptica multidisciplinar a l'aula, focalitzat especialment en disciplines artístiques com el Cinema, l'Animació i l'Òpera. Conferenciant convidada al projecte Òpera Oberta “El Liceu a la Universitat”, des de la temporada 2008/2009.

Les seves línies de recerca principals són la Didàctica de l'audició musical, Tics i Educació musical i Innovació educativa a través de la interdisciplinarietat i l'òpera. Investigadora principal del projecte Emergent R+D+i El paisatge sonor, escolta, creació i recreació. Anàlisi descenaris deducació ambiental i musical, de la Generalitat Valenciana, així com de la Xarxa dinnovació docent L’hort-Ieducarts, 2.0. i 3.0 del Vicerectorat de Polítiques de formació i Qualitat Educativa de la Universitat de València, durant uns quants anys. Actualment és IP de projecte El paisatge sonor com a context d'aprenentatge interactiu, transversal i interdisciplinar (UV-SFPIE_PID19-1096358). Des del 2020 és Directora del grup de Recerca investigació iMUSED (Investigating Music Education GIUV2020-483), l'objectiu del qual és aprofundir en el coneixement de l'educació musical des de múltiples perspectives com la innovació educativa, la interdisciplinarietat, l'estudi del currículum, les identitats musicals i la transferència de coneixement. Com a resum global de la trajectòria acadèmica cal destacar la publicació de 128 articles (100 en revistes científiques i 28 en revistes no indexades) i 84 capítols de recerca, més de 200 aportacions a congressos, ja sigui per mitjà de ponències o comunicacions, la participació en 3 projectes de recerca, 12 d'innovació docent com a IP i 17 com a membre d'equip i la realització de 8 estades investigadores i 5 docents. Té 2 sexennis de recerca (2009-2014, 2015-2020) i 3 quinquennis docents (2006-2011 i 2012-2017).

En l'àmbit docent ha impartit classe durant un total de 20 cursos acadèmics en les universitats d'Oviedo i Valéncia, destacant l'impartició de docència en Màster de doctorat durant 12 cursos i en el *Master de Secundària durant 3. Té dirigides 25 tesis doctorals i 31 Treballs Fi de Màster (21 del d'investigació i 10 del màster de secundària), aixina com 39 Treballs fi de Grau. Els numerosos materials docents generats, aixina com la vinculació a proyectes d'innovació i participació en congressos docents atesten la dedicació a la docència i a la millora contínua en metodologia i tècniques docents.

Finalment, en matèria de Gestió, destacaria la llabor com a secretària del Departament (2012-2015), ser membre de la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster en Professor/a de Ensenyança Secundària (2011-2018), membre de la Comissió de Coordinació Acadèmica del Màster en Investigació en Didàctiques Específiques (2015-2020), coordinar el proyecte didàctic Òpera *Oberta (2011-2014), i dirigir l'aula de Música del Vicerrectorat de Cultura i Igualtat de la UV (2015-2018), entre atres activitats. També ha dirigit el Màster en Investigació en Didàctiques Específiques de la Facultat de Magisteri (2016-2018) i (2019-2020) i ha coordinat el doctorat en música (2015-2018). Ha segut Vicedecana d'ordenació académica i postgado de la Facultat de Magisteri. És Decana de la Faculat de Magisteri des de noviembe de 2020.

 

HURTADO SOLER, DESAMPARADOS

HURTADO SOLER, DESAMPARADOS

PDI-Prof. Permanent Laboral PplVicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets
FERNANDEZ MAXIMIANO, RAFAEL

FERNANDEZ MAXIMIANO, RAFAEL

PDI-Col.laborador/AEspecialista PauCoordinador/a CursSecretari/a de Facultat/Secretari/a Ets
BLASCO MAGRANER, JOSE SALVADOR

BLASCO MAGRANER, JOSE SALVADOR

PDI-Prof. Permanent Laboral Ppl
ISUSI FAGOAGA, ROSA MARIA

ISUSI FAGOAGA, ROSA MARIA

PDI-Prof. Permanent Laboral PplEspecialista PauVicedega/Vicedegana / Vicedirector/a Ets

Didàctica de l'Expressió Musical Despatx 04.07 i Entreplanta 25697

(9638) 64614

rosa.isusi@uv.es

Biografia
 

Nascuda a València, és professora permanent laboral de didàctica de l’ expressió musical en la Facultat de Magisteri de la Universitat de València des de 2014 i vicedegana d’Estudios de Postgrau, Investigació i Qualitat des de 2024.

Es doctora per la Universidad de Granada (2002) i titolada superior de conservatori (1997). Es docent des de 1994 i ha impartit classes en diverses etapes educatives. Actualment forma part del projecte d’innovació de la Facultat de Magisteri i d’altres dos projectes d’innovació docent universitària, u sobre la utilizació del paisatge sonor com a ferramenta interdisciplinar educativa i altre sobre el desenvolupament de les competències mitjançant metodologies actives.

Està acreditada a Professora Titular d’Universitat per l’ANECA. Conta amb tres trams d’activitat investigadora (sexenis) reconeguts per la CNEAI (2006-2023) i amb un centenar de publicacions. Les seues línies d’investigació són, per una part, la innovació docent, social i sostenible per al desenvolupament de les competències i l’evaluació formativa i, per altra, l’optimització de la didàctica de la música i del patrimoni, així com la seua transferència. Col.labora i ha col.laborat en diversos projectes d’investigació subvencionats per la Generalitat Valenciana, el pla nacional d’investigació i europeus Erasmus +.

Es directora de la revista Creativity and Educational Innovation Review i de la Colecció Monografies i Aproximacions del Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives de la mateixa universitat des de 2017. Es co-fundadora de la Red Universitaria de Innovación Social.

Ha estat vicedegana d’Estudis, Professorat i Qualitat de la Facultat de Magisteri (2021-2024) i codirectora de la Càtedra Interuniversitaria de Transformació Educativa Carme Miquel (2022-2023) per part de la Universitat de València i en col.laboració amb la Generalitat Valenciana. Ha sigut vocal de la Junta de Govern de la Sociedad Española de Musicología (2016-2024). Ha sigut professora associada en les universitats Complutense de Madrid (2005) i San Vicente Mártir de València (2005-2007) i ha col.laborat amb les universitats Internacional Valenciana (2012-2014) i de Málaga (2001-2003).

Ha sigut professora funcionària de música en Educació Secundària durant vint anys (1994-2014) i, amb anterioritat, professora de cor en Educació Primària i de piano en Escola de Música.

Ha estat assessora de l’Institut Valencià de la Música (hui dia Institut Valencià de Cultura) de la Generalitat Valenciana, per al que ha coordinat, en col.laboració amb la Biblioteca Valenciana, la catalogació en línia del patrimoni musical al Real Col.legi Seminari de Corpus Christi de València. Aquest constitueix el major arxiu i biblioteca històrica musical de la Comunitat Valenciana.