Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Arqueologia Logo del portal

Blog

 • Rasqueta, pales i som-hi!

  30 de de maig de 2017

  El Màster Oficial en Arqueologia va tancar la seua VIII edició el passat mes de maig després de preparar a una nova generació d'arqueòlegs desitjosos de posar en pràctica tot l'après. Descobreix més sobre aquest màster universitari de la mà d'alguns dels estudiants que han passat per les seues aules.

 • Cepa romana

  Descobreixen un cep d'ancora romà a pocs metres de la costa de Cullera

  23 de de maig de 2016

  Un grup d'afeccionats a la pesca subaqüàtica han descobert un cep d'ancora romà localitzat enfront de la costa nord del terme de Cullera i a uns 26 metres de profunditat. El derelicte, que compta amb més de 2.000 anys d'antiguitat i un gran valor arqueològic serà extret de l'aigua divendres que ve 27 de maig

 • resta arqueològica

  La Universitat i la Generalitat creen la Xarxa de Museus de Paleontologia de la Comunitat Valenciana

  18 de de maig de 2016

  Coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus, la Universitat de València i la Generalitat Valenciana presenten hui, dia 18 de maig, la Xarxa de Museus de Paleontologia de la Comunitat Valenciana, una plataforma que pretén impulsar el coneixement i posada en valor dels museus i col·leccions museogràfiques valencianes d’aquest àmbit. L’acte començarà a les 19 hores, al Centre Cultural La Nau.

 • facebook arqueologia

  Novetats Màster: remodelament web i xarxes socials

  16 de de maig de 2016

  El nou disseny web és més intuïtiu i visual i a més està acompanyat i potenciat per les noves xarxes socials del Màster

 • Troben cases romanes sota la Catedral de València durant les obres d'ampliació del seu Museu

  12 de de maig de 2016

  Les excavacions realitzades en la part inferior de la Catedral de València durant les obres, que pretenen dur a terme la restauració i l'ampliació del seu Museu, han permès descobrir, a tres metres de profunditat, restes d'un carrer romà i d'almenys tres cases que daten dels segles I i II. Tal fet repercuteix en la possibilitat que pròximament puguen ser travessades en un trajecte que estarà il·luminat una vegada tinga lloc la inauguració del centre museístic, així ho ha dit el Arquebisbat en un comunicat.

 • Agres, por tripadvisor

  Recordem l’excavació Arqueològica en Agres 2014

  25 de d’abril de 2016

  L'excavació del jaciment de la Mola d'Agres que es recull al vídeo correspon a la campanya de 2014, finançada per la Direcció General de Patrimoni de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana. Va estar dirigida per Elena Grau i Jose Luis Peña, els dos professors del Departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de València.

 • Museu Almoina

  Les Corts Valencianes han donat el vistiplau a renovar les ruïnes romanes del Carrer El Salvador

  19 de d’abril de 2016

  Les Corts Valencianes han donat el vistiplau a renovar les ruïnes romanes del carrer El Salvador, just darrere de l'edifici de grups parlamentaris, a uns metres de l'hemicicle del Palau dels Borja, a València.

 • Programació Museu de Prehistòria

  El Museu de Prehistòria planifica una primavera de lectures i tallers infantils, conferències i visites a la carta

  12 de d’abril de 2016

  El Museu de Prehistòria de la ciutat de València presenta la seua programació per als propers mesos de abril, maig i juny la qual estarà marcada per els tallers infantils, les animacions en la biblioteca infantil, conferències i visites a la carta, entre altres activitats.

 • Planol de la cova, de Cavitats-Subterrànies

  Descobreixen el que podria ser un crani de linx a Argeleta

  7 de d’abril de 2016

  El laboratori d'arqueologia de l'Institut de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Generalitat Valenciana analitza el recent descobriment en la Cova del Carrasquizo d'Argeleta, situada a la comarca d'Alt Millars, i anuncien que probablement un de les troballes siga el crani d'un linx.

 • La bastida de les Alcusses (Moixent), de Dival

  La Bastida dels Alcusses (Moixent): la vida dels íbers fa 2.300 anys

  10 de de març de 2016

  Saber com era la vida en un poblat íber de fa 2.300 anys, és possible gràcies a la recerca arqueològica desenvolupada en jaciments com el de la Bastida dels Alcusses, localitzat en el terme de Moixent.