Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Arqueologia Logo del portal

  • Facultat Geografia i Història

Lezuza acull un rellevant congrés internacional d'arqueologia

Libisosa, de Mapas España, en Lezuza

La localitat de Lezuza, en Albacete, acollirà l'abril vinent, entre els dies 22 i 24, el destacat congrés internacional d'arqueologia “Cultura Material Romana en la Hispània Republicana. Contextos privilegiats i estat de la qüestió”. L'esdeveniment se celebrarà al Centre Soci-Cultural Agripina, seu de la col·lecció museogràfica del jaciment arqueològic de Libisosa.

1 de de març de 2016

La localitat de Lezuza, en Albacete, acollirà l'abril vinent, entre els dies 22 i 24, el destacat congrés internacional d'arqueologia “Cultura Material Romana en la Hispània Republicana. Contextos privilegiats i estat de la qüestió”. L'esdeveniment se celebrarà al Centre Soci-Cultural Agripina, seu de la col·lecció museogràfica del jaciment arqueològic de Libisosa i estarà dirigit per Héctor Uroz de la Universitat d'Alacant i el Projecte Libisosa, al costat d'Albert Ribera, cap del Servei Municipal d'Arqueologia de l'Ajuntament de València.


El congrés compta amb un ampli programa que abasta un total de 23 ponències i 25 pòsters immersos en tres jornades el final de les quals tindrà lloc el diumenge 24 d'abril amb una visita guiada al jaciment de Libisosa i el seu conjunt material romà republicà. En concret, la inauguració de l'esdeveniment està prevista pel 22 d'abril, jornada que comptarà amb les ponències de científics d'Itàlia, Espanya i Portugal, on s'oferiran interessants conferències referides al context històric i cultural de la Hispània romana i per al dissabte 23 d'abril, científics de França, Itàlia i Espanya exposaran els utensilis més característics de la vida diària així com la utilització de la moneda i fins i tot l'armamentística romana en la Hispània republicana.


El congrés conta tant amb el suport institucional, com a organitzadors i patrocinadors, dels ajuntaments de Lezuza i València, la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa, la Diputació d'Albacete, l'Institut d'Estudis Albacetenses, la Universitat d'Alacant i Globalcaja.


Els interessats han d'enviar una sol·licitud amb les seues dades personals i situació acadèmica al correu congreso.cmrhr@gmial.com, l'entrada és gratuïta prèvia inscripció anteriorment citada. La matrícula inclou certificat d'assistència i servei de desplaçament des dels hotels de la zona. A més, té reconegudes 20 hores lectives per l'HISSI de la Universitat d'Alacant.

 

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies