Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Biodiversitat: Conservació i Evolució Logo del portal

Descripció i característiques

Aquest master aborda la biodiversitat des de perspectives diverses, proporcionant una formació multidisciplinària. Estratègies realistes són fonamentals per a conèixer, mesurar, inventariar, conservar i gestionar la biodiversitat (Conferència de Riu, 1992), el seu origen, canvis, funcions, poblacions, espècies i taxons supraespecíficos, els processos i factors que actuen sobre la seua evolució, adaptació i diversitat, amb l'ús de les noves tècniques de modelització i instrumentació. S'inscriu en les àrees "Ciències de la Vida", i "Ciències i Tecnologies Agroalimentàries i Mitjà Ambientals", i els programes nacionals d'investigació "Biologia Fonamental", "Ciències i Tecnologies Mitjà Ambientals" i "Biodiversitat, Ciències de la Terra i Canvi Global".

Amb aquest master es pretén el coneixement i la comprensió de: la naturalesa de la biodiversitat, tipus, origen, fluctuacions i amenaces; els mètodes i tècniques per a la seua conservació i gestió; la preparació per a la docència de la biodiversitat en els seus diferents aspectes; la iniciació en la investigació, bàsica i aplicada, sobre els éssers vius, actuals i fòssils, i sobre aspectes sistémicos i evolutius de la biodiversitat.

Està dirigit a les Llicenciatures o diplomatures en Ciències Biològiques, Geològiques, Mitjà Ambientals, Geogràfiques, Agronómicas i Forestals, d'Ordenació i Gestió del Territori, Recursos Naturals, o altres disciplines afins.

El master està organitzat per la Facultat de Ciències Biològiques. En la seua docència participen els Departaments de Botànica, Genètica, Geologia, Microbiologia i Ecologia, Zoologia, i l'Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva, tots ells de la Universitat de València.

S'ofereixen les següents Especialitats: Evolució i Biodiversitat. Biodiversitat i Conservació Animal. Biodiversitat i Conservació Vegetal. Biodiversitat Microbiana i Conservació. Biodiversitat i Conservació dels Ecosistemes.