Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

Cinema d'estiu a València

Per a fer front a l'avorriment de les vacances, què millor que eixir al carrer i gaudir un any més de les propostes de cinema d'estiu que arriben a València.

5 de de juliol de 2016

Nits de cinema

 

‘Nits de cinema’ en la Nau

Del 15 al 28 de juliol, en el Claustre del Centre Cultural La Nau, l'Aula de Cinema de la Universitat de València organitza Nits de cinema, amb dos cicles cinematogràfics destinats a difondre entre la ciutadania el cinema en versió original. Cada sessió va precedida d'una introducció a càrrec dels membres de l'associació cinefòrum L'Atalante. Al final de la projecció, es proposarà debatre sobre la pel·lícula amb els assistents. Els dos cicles són:

‘Voluntat de ferro’. Amb aquest cicle es pretén fer un recorregut per pel·lícules protagonitzades per personatges marcats per la passió, la determinació i una irreductible necessitat de dur a terme les seues metes, encara que siga a costa de posar en perill la seua salut mental i fins i tot la seua vida. Algunes de les pel·lícules són La passion de Jeanne d’Arc, Moby Dick y Nightcrawler.

‘Estranyes parelles’. Aquest cicle naix amb la voluntat de ser un mostrari variat de relacions inesperades. Personatges molt diferents entre si, separats per la raça, l'edat, la condició social, i fins i tot per condicionants que en principi farien impossible el seu vincle; però tots comparteixen alguna cosa en comú: de la seua relació i del resultat d'aquesta es poden traure moltes conclusions en relació a com s'entenen els mecanismes interpersonals en el si de la societat. Formen part d'aquest cicle pel·lícules com King Kong, Don Quijote y El profesional (León), entre unes altres.

Consultar programació al complet.

‘Cinema en valencià i a la fresca en Velluters’

Tots els dijous de juliol, cinema a l'aire lliure i en valencià en la Plaça del Pilar, en el cèntric barri de Velluters. La primera sessió serà el 7 de juliol i es projectarà la pel·lícula Pride, en anglès subtitulada en valencià. La programació es completa amb:

  • ‘Mustang’: 14 de juliol;
  • ‘Un día perfecto’: 21 de juliol;
  • ‘Sufragistas’: 28 de juliol.

Cinema d'estiu en la Terrassa Flumen

Un any més, el Teatre Flumen organitza les seues jornades de cinema d'estiu en la Terrassa Flumen, on grans i xicotets podran gaudir de les millors pel·lícules sense eixir de València. Totes les sessions començaran a les 22.15h amb cintes tan interessants com Jo abans de tu, del 3 al 7 de juliol; La chica danesa, del  12 al 14 de juliol; i Suïcide Squad, del 12 al 14 de juliol. Les entrades es poden adquirir a través de la seua pàgina web o en les taquilles del Teatre Flumen abans de la projecció. Els preus són:

  • Preu normal: 6€;
  • Entrada + entrepà + beguda: 10€;
  • Dia de l'espectador: 4€.

Tots els dijous de juliol, cinema a l'aire lliure i en valencià en la Plaça del Pilar, en el cèntric barri de Velluters

Cinema d'estiu en la Terrassa Lumiere

Una altra terrassa, en aquest cas la Terrassa Lumiere, a Alboraia, se sumisca a l'estiu cinematogràfic amb un mes de juliol en el qual s'exhibiran les pel·lícules de cartellera Independece Day: contraataque, Dioses de Egipto, Mi amigo el gigante y Un espía y medio. Els preus de la Terrassa Lumiere són:

  • Dilluns, dimarts i dijous: 6€;
  • Dimecres (dia de l'espectador): 4€;
  • Divendres i dissabte: 7€;
  • Diumenge (dia de la família): 4€.

 

'Mice d'estiu'

Mice continua amb la seua labor d'educar en cultura visual organitzant Mice d’estiu, amb la col·laboració de la Junta Municipal de Ciutat Vella. Dimecres que ve a les 22h, en el solar Corona, es donaran cita:

Festesa. Documental del segon festival de teatre escolar del Sàhara;

Amaltea/ La cosecha. Projecció dels documentals realitzats en el taller de vídeo participatiu de la collita en l'associació Amaltea de València;

Totò, festival de cinema itinerant. Taller audiovisual dirigit a xiquets i joves de Natzaret. El barri, la seua vida i els seus habitants es converteixen en protagonistes;

Emergents: col·lectiu de joves de la Coma. Documental social participatiu sobre La Mola.

Notícies relacionades:

Etiquetes cinema , educació
Publicat per: Pablo Martí Prats