Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

Mapa dels congressos audiovisuals a Espanya

La Universitat de València i el Màster Oficial en Continguts i Formats Audiovisuals organitzen tots els anys les Jornades CONTD de Continguts per a la Televisió Digital, que posen en contacte a alumnes i professionals del sector.

4 de de desembre de 2015

Com en tot àmbit de recerca, la Comunicació Audiovisual també compta en el nostre país amb una gran oferta de congressos i jornades encaminades a difondre els nous continguts i formats, i analitzar i debatre sobre el statu quo del sector audiovisual a Espanya. Avui us portem cinc propostes.

A Madrid, la Escuela Universitaria de Diseño e Innovación (ESNE), juntament amb la revista científica de Comunicació i Tecnologies Emergents, Icono 14, organitza el Congreso Internacional de Investigadores Audiovisuales: Tecnología y Contenidos Digitales Aplicados. El programa  gira entorn de tres grans eixos: audiovisual, continguts digitals i canals/tecnologies. A les seues ponències acudeixen tots els agents implicats en el sector audiovisual, des dels creadors fins als representants de les audiències.

Per la seua banda, el XESCOM (Red Internacional de Investigación de Gestión de la Comunicación) organitza per primera vegada el  Simposio Internacional sobre Gestión de la Comunicación , que se celebrarà el 27 i 28 de novembre en la Facultad de Ciencias Sociales y de la Comunicación de la Universidad de Vigo (Campus de Pontevedra). El programa és molt extens i abasta 10 eixos temàtics, entre els quals destaquen la indústria i l'economia dels mitjans, les polítiques de regulació i autorregulació per a sostenir la qualitat, les xarxes socials científiques i la neurocomunicación.

Jornades CONTD

Des del 2007, la Universitat de València i el Màster Oficial en Continguts i Formats Audiovisuals organitzen les Jornades CONTD de Continguts en les quals, com indiquen en la seua pàgina web, serveixen para “tendir ponts de diàleg entre tots els agents implicats en el procés: indústria, universitat i administración”.

Durant la celebració de les jornades, els experts convidats reflexionen sobre el nou model comunicatiu de la Xarxa i com l'audiovisual s'està adaptant a aquest paradigma. Les jornades es retransmeten via streaming i estan obertes a tot el públic en general, encara que es dirigeixen especialment als estudiants dels graus i postgraus relacionats amb la comunicació, els professionals del sector audiovisual i els investigadors i experts dels mitjans audiovisuals.

A banda de les Jornades CONTD, la trobada TVMorfosis arriba per primera vegada a Europa. Es tracta d'un fòrum de debat que uneix llaços entre Europa i Iberoamèrica.

El passat 12 i 13 de novembre, la Universidad de Málaga va organitzar el III Congreso Nacional de Metodología de la Investigación en Comunicación. Durant la celebració del congrés, el projecte MapCom va presentar el simposi titulat La investigación en España sobre prácticas sociales en comunicación: proyectos, grupos, líneas, objetos de estudio y método.

El Projecte MapCom reuneix a 4 equips dividits per àmbit geogràfic que coordinen l'estudi de l'activitat investigadora de 49 universitats espanyoles amb estudis en Comunicació.

El referent andalús

Sense eixir d'aquesta comunitat autònoma, les jornades professionales de la Fundación Audiovisual de Andalucía són ja tot un referent a nivell nacional. L'edició número XIV es va centrar en les possibilitats del sector audiovisual andalús com a sector estratègic i generador d'ocupació i cultura. Durant els més de 10 anys que porten organitzant-se, han passat pels seus fòrums de debat professionals de reconegudes empreses com RTVE, Atresmedia, YOMVI, Canal , Mediaset, Filmin, Kantar Media i Nielsen.

Per a més informació sobre jornades i congressos de Comunicació Audiovisual podeu consultar el calendari que elabora la Universidad Complutense de Madrid.