Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

Oberta la convocatòria de Cinema Jove per rebre llargmetratges i curtmetratges

El Festival Internacional de Cinema de València-Cinema Jove ja té data fixada i se celebrarà entre el proper 23 de juny i l'1 de juliol de 2017. La convocatòria per enviar els llargmetratges i curtmetratges ja està oberta per participar en la 32 edició d'aquest certamen.

17 de de febrer de 2017

Ets un jove cineasta i tens alguna obra audiovisual inèdita? Si la resposta és sí t'interessarà conèixer que arrenca ara la 32 edició del Festival Internacional de Cinema de València-Cinema Jove, organitzat per l'Institut Valencià de Cultura - IVAC i reconegut per la Federació Internacional d' Associacions de Productors de Films (FIAPF), que estableix aquest any dues categories per optar als premis del certamen: llargmetratge i curtmetratge. 

Les persones interessades a participar podran enviar les seues pel·lícules sempre que no hagen estat estrenades en sales comercials a Espanya

Podran participar en el festival les pel·lícules que s'hagen produït a partir de l'1 gener 2016. Aquelles que siguen per al visionat del Comitè de Selecció hauran de realitzar la preinscripció on-line a www.cinemajove.com i ser enviades a través del web Movibeta abans del 22 de març. Com a requisit, la convocatòria estableix també que el director o directora ha d'haver nascut a partir del 30 juny de 1976.

Les persones interessades a participar podran enviar els seus llargmetratges, sempre que no hagen estat estrenats en sales comercials d'Espanya ni s'hagen projectat en cap festival espanyol. Pel que fa als curtmetratges que entren en concurs caldrà que aquests també siguen inèdits. En tots els casos, la presentació de les obres audiovisuals haurà de ser en llengua original i subtitulada a l'anglès. De les pel·lícules que acaben sent seleccionades, el director ha d'enviar les còpies abans del 25 de maig de 2017.

Si creus que la teua pel·lícula s'ajusta als requisits i bases del certamen, no pergues l'ocasió de participar al festival. I és que el premi al qual poden optar les pel·lícules que es presenten a la categoria de llargmetratges està dotat amb 40.000 euros. Per la seua banda, el premi al Millor Curtmetratge serà aquest any de 8.000 euros.

Llarga trajectòria

El Festival Internacional de Cinema de València - Cinema Jove compleix ja més de 30 anys a la ciutat de València i se situa com un dels principals certàmens d'educació cinematogràfica espanyols. Aquest certamen ha estat tradicionalment un punt de trobada internacional per a nous cineastes de qualsevol punt del món i ha permès la interacció a través de col·loquis, tallers i trobades entre joves cineastes i públic.

A la darrera edició, 'Anna's Life', de la directora Nino Basilia, va aconseguir el premi Luna de Valencia al Millor Llargmetratge per relatar la història d'una mare soltera que pren la decisió d'anar-se'n a Amèrica per millorar la seua vida i la del seu fill autista.

 

La directora va obtindre amb el primer premi del certamen 30.000 euros. Juntament amb 'Anna's life' l'obra audiovisual 'Humidity', de Nikola Ljuca, també va destacar l'any passat i va rebre una menció especial per part del jurat.

Premis en la 31 edició de Cinema Jove

  • Premi CIMA a la millor pel·lícula dirigida per dones: 'Delivery', de Leslie Belot, Thibaut Scalesse, Sophie Blayrat, Huang Kai i Torres Kai. 
  • Premi Welab al Curtmetratge de la Secció Panorama Valencià amb Millor Fotografia ha estat per 'Graffiti', de Lluis Quilez Sala.
  • Luna a Millor Websèrie: 'Un año sin nosotros', de Fernando Milsztajn i Tian Cartier.
  • Luna a Millor Direcció de Websèrie: 'Un año sin nosotros', de Fernando Milsztajn i Tian Cartier.
  • Luna Premi del Públic: 'Ma Femme est Pasteure', de Víctor Costa.