Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

Oberta la convocatòria per a la XXI edició del Festival de Documentals de Santiago

Oberta la convocatòria per a la XXI edició del Festival Internacional de Documentals de Santiago (FIDOCS), que es realitzarà del 6 al 12 de novembre a la capital xilena. La convocatòria estarà oberta fins al 24 de juliol.

20 de de juny de 2017

Aquest any el certamen del Festival Internacional de Documentals de Santiago compta amb dues novetats. La primera és que hi haurà una nova Competència Internacional de Llargmetratges, adreçada a pel·lícules de directors estrangers i xilens, que reemplaça a l'anterior Competència Llatinoamericana de Llargmetratges. Però, a més, s'afegeixen dos seccions competitives: la Nacional de Llargmetratges i la Internacional de Curtmetratges 'Monsieur Guillaume', adreçada a les produccions més reflexives i avantguardistes.

La convocatòria del FIDOCS estableix un límit de durada per diferenciar entre llargmetratges i curtmetratges en 30 minuts i concreta també que els films que es presenten han d'haver-se conclòs a partir de l'1 de gener de 2016 per poder participar al concurs.

En aquesta convocatòria s'afegeixen noves seccions, com la Nacional de Llargmetratges i la Internacional de Curtmetratges 'Monsieur Guillaume', per a produccions més reflexives i avantguardistas.

Tindran prioritat al certamen les estrenes mundials, llatinoamericanes i nacionals, que no s'hagen mostrat anteriorment en cap altre concurs. A més a més, totes les pel·lícules que es presenten hauran d'estar parlades, narrades o subtitulades al castellà. Les pel·lícules en altres llengües o que no tinguen subtítols en castellà hauran d'adjuntar la llista de diàlegs en anglès i enviar una sol·licitud especial a programación@fidocs.cl.

Els qui participen podran optar als següents premis que s'entregaran en aquesta edició:

  • Millor llargmetratge i director nacionals
  • Millor llargmetratge Internacional i millor director
  • Millor curtmetratge i millor òpera prima.

Aquest és un dels festivals més destacats de Amèrica Llatina i és en gran mesura el responsable del resorgiment del gènere documental a Xile. El FIDOCS no només és un concurs per a apassionats del món audiovisual, ja que a més a més compta amb activitats de formació. Entre elles destaca l'escola FIDOCS, on es convoca als alumnes de les escoles de cinema i comunicacions de Santiago per a que els seus estudiants més brillants reben classes expositives privades per part dels principals convidats internacionals del festival.

Consulta les bases per poder participar en aquesta convocatòria i no pergues la teua oportunitat! A continuació, et deixem un vídeo que resumeix la convocatòria de l'edició anterior.