Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Continguts i Formats Audiovisuals Logo del portal

Star HD, l'Alta Definició espanyola que arriba a Amèrica

Star HD, el nou canal internacional de TVE en Alta Definició, comença aquest dilluns l'emissió a Amèrica amb una programació que oferirà sèries i entreteniment d'èxit a Espanya, com ‘Isabel’ ‘Águila roja’ i ‘El ministerio del tiempo’.

18 de de gener de 2016

Enguany RTVE celebra el seu 25 aniversari amb l'engegada del canal internacional de TVE en Alta Definició, Star HD. Es tracta d'un canal temàtic que anirà dirigit al públic del continent americà i la graella del qual estarà composta per programes d'entreteniment i sèries de ficció de reconegut èxit nacional i internacional.

Després d'un període de proves, aquest dilluns 18 de gener comencen les emissions de Star HD. Aquest nou canal se sumisca als dos ja existents que es poden veure fora de les nostres fronteres, TVE Internacional i Canal 24 Horas.

En la presentació del nou canal temàtic internacional en el FesTVal de Vitòria, la directora d'Estratègia i Imatge de TVE, Mª José Bultó, va explicar que Star HD "complementarà a TVE Internacional i Canal 24 Horas. Mentre que TVE Internacional és generalista, est serà temàtic, per a tota Amèrica, i centrat en entreteniment i ficció", va afegir.

"Es tracta de vendre l'emoció, de compartir amb l'audiència d'Amèrica el que fem a Espanya amb les nostres sèries i programes", va afirmar Mª Jesús Pérez, sotsdirectora de Vendes Internacionals de TVE, qui estima que l'audiència potencial d'aquest nou canal serà de 400 milions de persones.

Font imatge: img.rtve.es

La graella televisiva de Star HD inclourà aquelles sèries que han collit els millors índexs d'audiència en el nostre país, així com premis en diversos certàmens internacionals. Ficcions com Isabel, els drets de les quals d'emissió han sigut adquirits per televisions d'uns noranta països; La señora; Gran reserva; Los misterios de Laura; i Águila roja, que ja va per la seua vuitena temporada.

Isabel va marcar un abans i un després per a nosaltres. En qualsevol part, quan presentes Isabel, reconeixen la seua qualitat. Ens ha obert moltes portes”, explica Rodolfo Domínguez, director comercial de TVE.

Així mateix, El ministerio del tiempo, l'última ficció històrica espanyola lloada per la crítica i que ha creat una sòlida comunitat fan, també serà exportada al continent americà.

Star HD va començar el seu període de proves el passat mes d'agost amb un bucle de vuit hores de programació. Durant aquest temps, l'emissió del nou canal de RTVE es va realitzar via satèl·lit en obert. Per al primer semestre de 2016, el senyal serà codificat de la mateixa forma que els canals TVE i 24 Horas, i distribuïda a través dels diferents operadors de televisió de pagament americans.

Referent a les possibilitats d'exportar aquest canal a altres països o continents, Domínguez comenta que “el grau d'acceptació del canal internacional és molt superior al que pensem ací. El major potencial està a Amèrica per qüestions idiomàtiques, però veurem com evoluciona, perquè amb el canal internacional el nivell de penetració a Europa també és molt elevat”, afig el responsable comercial de l'ens públic.