Logo de la Universitat de València Logo Màster en Direcció d'Empreses (MBA) Logo del portal

Ajuda a pimes i autònoms que utilitzen solucions ‘cloud computing’

Fins al pròxim 8 de juny es poden presentar les sol·licituds per a optar a les ajudes que Red.es concedeix a les empreses i autònoms que empren la computació en el núvol.

27 de de maig de 2016

Ajuda a pimes i autònoms que utilitzen solucions ‘cloud computing’

El Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través de Red.es, ha engegat un programa d'ajudes destinat a pimes i autònoms que utilitzen solucions basades en tecnologies cloud computing o computació en el núvol.

L'ajuda es concedeix per un termini de 9 mesos i la quantitat oscil·larà entre 625 i 15.000 euros per beneficiari. Per a poder gaudir d'aquestes ajudes s'han de complir els següents requisits: tenir menys de 250 empleats, que el volum de negoci no supere els 50 milions d'euros, que el domicili fiscal estiga a Espanya i que l'activitat de l'empresa haja començat amb anterioritat a la publicació de les bases.

Red.es estableix deu àmbits en els quals es poden aplicar les ajudes:

  • Lloc d'usuari;
  • Gestió econòmica;
  • Gestió de negoci;
  • Relació amb clients;
  • Gestió del punt de venda;
  • Presència en Internet;
  • Comerç electrònic;
  • Infraestructura com a servei;
  • Plataforma de desenvolupament com a servei;
  • Centraleta virtual.

Font imatge: perfilcontrata nte.red.es

Les empreses encarregades d'oferir els serveis de computació en el núvol seran seleccionades mitjançant un procés d'homologació públic per mitjà d'una invitació general. Posteriorment, es publicarà en la pàgina web de Red.es el llistat de les companyies seleccionades per a cada categoria.

Els autònoms i empreses que vulguen optar a aquestes ajudes hauran de tenir en compte les següents dates:

Fase de presentació del formulari de sol·licitud: s'obrirà el dia 18 de maig de 2016 i romandrà obert fins al dia 8 de juny de 2016.

Fase de presentació de documentació adjunta a la sol·licitud: s'obrirà el dia 9 de juny de 2016 i romandrà obert fins al dia 30 de juny de 2016.

Tenir menys de 250 empleats i que el volum de negoci no supere els 50 milions d'euros són alguns dels requisits que han de complir els beneficiaris de les ajudes

Què són les tecnologies ‘cloud computing’?

Les solucions cloud computing ofereixen serveis de computació a través d'una xarxa, generalment Internet. El seu principal avantatge és que l'usuari accedeix a un catàleg de serveis estandarditzat que li permet respondre les necessitats puntuals del seu negoci. Les tecnologies cloud computing es divideixen en tres categories funció del servei que ofereixen:

  • Infraestructura com a servei. Nivell més abstracte. Proporciona un servei d'infraestructura a l'usuari a través d'Internet.
  • Plataforma com a servei. Nivell intermedi. Proporciona un servei a l'usuari a través d'Internet.
  • Programari com a servei. Nivell més concret. Proporciona un servei a l'usuari sota demanda.

Red.es és una entitat pública empresarial adscrita al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme que el seu objectiu és fomentar el desenvolupament de la societat de la informació a Espanya mitjançant l'impuls d'Internet i les noves tecnologies.

Més informació en: http://www.red.es/redes/actuaciones/economia-digital/ayudas-adopcion-cloud

Etiquetes pimes , autònoms , ajudes