Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Dret, Empresa i Justícia Logo del portal

Akihisa Hirano ha aconseguit unes pràctiques en l'ONU després de finalitzar MUDEJ

  • 6 d’octubre de 2021
Akihisa Hirano

Les pràctiques es desenvoluparan en Office of the Special Coordinator on Improving the United Nations Response to Sexual Exploitation and Abuse de les Nacions Unides a Nova York a partir del 4 d'octubre. Encara que per causa de la pandèmia de manera telemàtica.

L'explotació i els abusos sexuals per part de les forces internacionals de manteniment de la pau eren un problema, especialment a la República Centreafricana, segons l'informe presentat al desembre de 2015, i estaven tacant la integritat i la reputació de les Nacions Unides, la qual cosa sens dubte va fer que es perdera la confiança de tots els membres dels Estats i de totes les parts interessades i que es danyara l'harmonia que les Nacions Unides han estat buscant.

Davant aquesta realitat, es va crear l'Oficina del Coordinador Especial per a la Millora de la Resposta de les Nacions Unides a l'Explotació i l'Abús Sexuals per a reforçar les tasques en curs d'eliminació de qualsevol mena d'explotació i abús sexual amb una política de tolerància zero, l'enfocament de la qual consisteix principalment en la prevenció, la resposta i l'assistència a les víctimes.

Per a això, l'Oficina ha aplicat quatre estratègies en tot el sistema de les Nacions Unides a nivell mundial: Donar prioritat als drets de les víctimes, mitigar els riscos i posar fi a la impunitat, col·laborar amb la societat civil i els socis externs i millorar les comunicacions estratègiques per a l'educació i la transparència des de gener de 2017.

Responsabilitats:

  • Investigació sobre temes relacionats amb la prevenció de l'explotació i l'abús sexual, incloent la recopilació i l'anàlisi de dades.
  • Suport en la implementació d'estratègies de comunicació interna i externa mitjançant l'ús d'eines basades en la web.
  • Prestació de serveis generals de suport d'oficina; redacció i/o processament d'una varietat de correspondència i altres comunicacions.