Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Dret i Violència de Gènere Logo del portal

Píndoles audiovisuals contra el masclisme

wecandoit

La Unitat d'Igualtat de la UV està creant una sèrie de videos per a conscienciar sobre el masclisme que ens envolta i prevenir la violència de gènere

16 de de setembre de 2016

La Unitat d'Igualtat de la UV ha començat una producció de vídeos enfocats a un públic jove en el qual s'explica com el masclisme impregna cada element de la societat. Aquests vídeos o ‘píndoles’ serveixen perquè ens adonem de la importància de rebel·lar-se en contra del masclisme i de plantar-li cara.

L'últim d'aquests vídeos, el setè d'aquesta producció, es va publicar aquesta setmana i denuncia la hipersexualizació de les cançons de l'estiu i l'ús de la dona com un simple objecte tant en lletres com en els propis videoclips. És vital conscienciar sobre que aquestes lletres promouen la violència contra les dones i la seua cosificació. Ací pots veure el vídeo, que desgrana algunes lletres de les cançons que més sonen en la temporada d'estiu:

 

 

Com ja veus, no solament es tracta de lletres misóginas i que inciten a la violència masclista, també en els videos es tracta a les dones com un simple objecte. La intenció d'aquesta producció és conscienciar sobre que una simple cançó, que pot semblar buida de sentit, oculta un comportament masclista i denigrante cap a les dones.

És vital conscienciar sobre que aquestes lletres promouen la violència contra les dones i la seua cosificació

La Unitat d'Igualtat de la Universitat de València ha creat més videos per a conscienciar sobre diversos aspectes: ‘No et deixes embolicar’ tracta de la importància de no anar a llocs en el qual els homes paguen accés i les dones no perquè açò significa que elles són la mercaderia. ‘Desfabrica't’ mostra els estereotips de gènere que ens fa assumir la societat i la necessitat que ens rebel·lem contra ells i ‘Carnival machine’ la hipersexualizació de les disfresses de dones i la seua contraposició amb els creats per a homes.

Aquests vídeos et fan reflexionar sobre la importància de tenir una visió feminista cap al món, allunyada de prejudicis i estereotips, per a poder adonar-nos del masclisme més quotidià i com podem evitar-ho. És de vital importància acabar amb aquests gestos, amb aquests costums, per a crear una societat igualitària que ens beneficie i respecte a tots per igual, no solament a meitat de la població.

Pots veure totes les píndoles d'igualtat contra la violència de gènere de la Unitat d'Igualtat de la Universitat de València ací, i pots estar al tant de totes les seues novetats en el seu web o en el seu Facebook. No et perdes els seus nous vídeos!