University of Valencia logo Logo Master's Degree in Environmental and Territorial Management Techniques Logo del portal

Exercicis de cartografia en línia: els StoryMaps dels nostres estudiants

  • Jaime Escribano Pizarro
  • January 29th, 2024
StoryMaps ArcGIS

Ací teniu exemples del tipus d'activitats docents que realitzem amb els nostres estudiants en el marc de la matèria “Tècniques de modelització i sistemes d'informació geogràfica”

 

La prof. Carmen Zornoza, coordinadora del mòdul de Tècniques de modelització i sistemes d'informació geogràfica, va dissenyar una tasca basada a incorporar noves visions en la comunicació cartogràfica. Es va centrar en la ferramenta de cartografia en línia StoryMaps de ArcGIS, un programari de mapatge basat en web que utilitza el model de programari com a servici (SaaS). L'objectiu de la matèria és doble, d'una banda entendre que mitjançant la cartografia poden expressar-se totes les dinàmiques que ocorren en el territori i, per un altre, conéixer les tècniques necessàries per a crear estes representacions.

La cartografia en línia permet una interacció amb els continguts eficaç i adequada al món digital actual. Entre els treballats presentats pels estudiants, arrepleguem ací a tall d'exemple les propostes realitzades per tres d'ells, destacant la qualitat de tots els StoryMaps entregats i, per tant, l'èxit amb què es va resoldre esta innovadora activitat:

  1. Descubre “Alaska Salvaje”, de Na María Ballesteros Benavent.
  2. Recuerdos Cazatormentas: Huracán Sandy, de Na Lucía Firbas.
  3. El viaje de los marsupiales, de Na Mar García.
  4. Lugares imprescindibles de Honduras, d'En Luís A. Girón.
  5. Ruta de migrantes a Estados Unidos, d'En Andrés M. Tulcán.
  6. "Luces" y sombras de las armas nucleares, d'En Ivan Morell.