University of Valencia logo Logo Master's Degree in Environmental and Territorial Management Techniques Logo del portal

Tallers per a l'elaboració i defensa (oral) del TFM

  • Jaime Escribano Pizarro
  • May 3rd, 2024
Image de la noticia

El dimarts 14 de maig tindrem el 2do Taller de TFM dels 3 previstos per a aquest curs. Abordarem com elaborar els resultats, la discussió, les conclusions i les referències bibliogràfiques

Aquest dimarts 14 de maig, de 16h00 a 18h00 a l'aula F1.2b de la Facultat de Geografia i Història tindrà lloc el nostre 2do Taller per a l'elaboració i defensa (oral) del TFM. Es tracta d'una iniciativa que repetim per segona vegada aquest curs acadèmic 2023-2024, i que imparteix el Dtor. del Màster, el prof. Jaime Escribano.

Aquests 3 tallers pretenen ser un espai de trobada i discussió oberta, on plantejar dubtes que puga afectar més d'un estudiant, ja que les qüestions procedimentals solen ser similars en tots els TFM. I igualment, aquests tallers es plantegen com una oportunitat per a la revisió conjunta, entre iguals, i com a suport al treball realitzat, així com resolució de les inquietuds o nervis que genera l'elaboració d'un treball d'aquestes característiques.

Es tracta d'uns tallers que complementen la labor dels tutors/as de TFM, els qui en última instància coneixen més i millor el treball que realitzada cada estudiant, la temàtica i l'enfocament d'anàlisi, i els avanços regulars que es van obtenint.

En aquest 2do taller abordarem els següents continguts:

  • l'elaboració i maquetació dels resultats de la investigació,
  • la realització de l'apartat de “discussió”,
  • la proposta de reflexions o conclusions (ben diferents a la mera repetició dels resultats),
  • i el disseny i confecció de les referències bibliogràfiques (d'acord amb la 7ma edició de les normes APA).

Aquests continguts són doncs, la continuació dels abordats en el 1er taller realitzat el passat 12 de març, i on es van treballar qüestions com el plantejament i redacció de la hipòtesi i els objectius (generals i específics), la proposta de metodologia i fonts d'informació, i l'elaboració de cites (tant textuals com paràfrasis). Ací us deixem un text en el qual es recullen gran part de les qüestions tractades llavors. Recordeu que si ho empreu, heu de citar-ho i referenciar-ho adequadament.

Finalment, aquest 2do taller tindrà continuïtat el pròxim 02 de juliol, en idèntic horari i lloc (de 16h00 a 18h00 en la F1.2b), centrat en aquesta ocasió en la presentació oral del TFM o acte de defensa davant el tribunal avaluador. Treballarem qüestions vinculades amb l'exposició i amb l'ús de suports per a aquesta, particularment el PowerPoint però també altres opcions interessants com Prezi o Genial.ly