Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Estudis Hispànics Avançats: Aplicacions i Investigació Logo del portal

El Fòrum d’Ocupació de Filologia, Traducció i Comunicació conclou amb una vintena d’empreses i huit encontres amb professionals a les aules

  • Fundació General UV
  • 17 d’abril de 2024
 

Organitzat per UVocupació, a través del Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, en col·laboració amb la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, el Fòrum d’Ocupació ha conclòs aquest dimarts, 16 d’abril, amb la participació d’una vintena d’empreses i entitats, i huit encontres amb professionals a les aules.

La fira de treball s’ha desenvolupat aquest mateix dimarts al hall del centre i ha comptat amb la presència, entre d’altres organitzacions i empreses, de Fundació València Activa i Labora, Servei Valencià d’Ocupació i Formació. Aquest ha estat el moment àlgid de la trobada, durant el qual l’estudiantat ha pogut intercanviar impressions, experiències i informació amb diferents professionals dels sectors educatiu, investigador, editorial i comunicatiu.

S’hi han donat cita editorials, administracions públiques, centres d’ensenyament i acadèmies, fundacions, organitzacions sindicals, càtedres de recerca i d’altres serveis de la Universitat vinculats a l’impuls de l’ocupabilitat universitària.

El Fòrum ha rebut, així mateix, la visita de la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, a qui han acompanyat durant el recorregut la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes; el nou equip deganal encapçalat per José Antonio Calañas; el delegat de la Rectora per a Ocupació i Pràctiques, Jesús Soret; i el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria, entre uns altres.

Cara a cara amb professionals
Amb el títol ‘Professionals a les Aules’, el programa d’activitats començà dilluns, 15 d’abril, amb la conferència ‘De la universitat a professor en la EOI’, a càrrec de Miguel Ángel Seoane, que parlà a l’alumnat del Grau en Llengües Modernes i de les seues Literatures sobre la seua experiència a l’Escola Oficial d’Idiomes de Castelló.

La segona de les conferències d’eixe dia comptà amb la intervenció d’Alba Rodríguez, gerent i fundadora de l’Agència Delabla Comunicació S.L., qui reflexionà sobre ‘Com estudiar Comunicació Audiovisual i no morir en l’intent’.

La programació continuà el matí de dimarts dia 16 amb les expertes en xarxes socials de l’equip digital d’À Punt Mèdia Marta Pascual i Marta Galindo que abordaren els nous rols professionals en el periodisme digital. Tot seguit i adreçat a les estudiantes i els estudiants de Filologia Catalana, Ferran Campos, tècnic lingüístic del Gabinet de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de València, va aprofundir en ‘La promoció del valencià com a eixida professional i els serveis lingüístics municipals’. Simultàniament, Alma Brell, de Filologia Clàssica, realitzà ‘Un viatge professional des de l’ensenyament fins als Ludi Saguntini’, i després, els doctors Celeste Moreno i Adam Muri-Rosenthal explicaren a l’alumnat d’Estudis Anglesos ‘Per què estudiar Humanitats mola!’.

L’estudiantat d’Hispàniques va assistir a la xarrada de Jennifer García, cap d’estudis d’Escola Taronja School, qui exposà el treball com a docent d’espanyol en una escola de turisme idiomàtic; mentre Manuel José Zafra, cofundador de TRADCREA Traducción y Creación Discursiva, reflexionà sobre ‘Traductores i traductors, humanistes del segle XXI’.

Els Fòrums d’Ocupació de la Universitat de València tenen com a objectiu principal la inserció laboral del seu estudiantat, el qual té a la seua disponibilitat durant tot l’any a l’equip d’UVocupació per a rebre orientació, assessorament, formació en tècniques de cerca d’ocupació i capacitació en projecció professional.

Llista d'enllaços: