Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Fisiologia Logo del portal

Congressos de fisiologia a Espanya durant 2015

Enguany hi ha hagut tres Congressos de fisiologia molt rellevants en el nostre país i expliquem el més destacat de cadascun d'ells

10 de de desembre de 2015

Els Congressos de fisiologia són una eina excepcional per a l'intercanvi de coneixements entre tots els assistents i també suposen una excel·lent oportunitat per a ampliar els estudis del camp. A Espanya se celebren nombrosos Congressos, molts d'ells inclosos en els programes de màster o de grau d'aquesta àrea, i a continuació exposarem els tres que hi ha hagut enguany i han tingut major repercussió.

  • Fisiologia Vegetal a Toledo, del 14 al 17 de juny. En aquest congrés es va desenvolupar a la mateixa vegada la XXI Reunió de la Societat Espanyola de Fisiologia Vegetal i el XIV Congrés Hispà-Lusità de Fisiologia Vegetal. Aquest Congrés es va realitzar en anglès i els assistents podien realitzar les seues preguntes en anglès, castellà o portuguès. Les presentacions es van centrar en els nous avanços d'aquesta ciència. Podeu consultar el programa complet açí.

 

  • XI Reunió de la Societat Espanyola de Cultiu In vitro de Teixits Vegetals, a València el 3 i el 4 de setembre. En aquest Congrés es van intercalar conferències en anglès i en castellà. Els temes a tractar van ser tals com la micropropagación en empreses i laboratoris, les bases moleculars i fisiològiques del cultiu in vitro i la producció in vitro de metabolismes secundaris. El programa complet està disponible açí.

 

  • XXXVII Congrés de la Societat Espanyola de Ciències Fisiològiques (SECF), del 24 al 26 de setembre a Granada. Aquest Congrés es va centrar en els aspectes bàsics i aplicats més nous de les Ciències Fisiològiques. Els assistents podien consultar el progrés de les conferències i els horaris a través d'una aplicació Android creada a propòsit per a l'ocasió. Els treballs presentats van ser posteriorment publicats en Acta Physiologica, revista oficial de la Federació de Societats Europees de Fisiologia (FEPS). Pots consultar tota la informació sobre aquest Congrés açí.

Aquests tres han sigut els Congressos de Fisiologia més rellevants en el nostre país enguany, però es celebren nombrosos més. La fisiologia humana, la seua relació amb l'anatomia, la fisiopatologia i especialment la fisiopatologia de l'alzheimer són els temes més tractats actualment en aquests Congressos, tant a Espanya com a nivell mundial. Aquests esdeveniments suposen una oportunitat excepcional per a continuar ampliant els coneixements d'aquesta ciència i resulten imprescindibles en nivells com a Doctorat o recerca, ja que l'intercanvi d'idees que es produeix en aquestes trobades potencia el desenvolupament noves vies de recerca i el foment del treball en grup.

Etiquetes Congresos , 2015 , Fisiología
Publicat per: Inés Luján