Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Fisiologia Logo del portal

Què distingeix al Màster en Fisiologia de la UV?

Logo Fisiologia

El Màster en Fisiologia porta impartint-se des de 2008 i expliquem els principals motius pels quals es distingeix d'altres màsters d'Espanya.

18 de de desembre de 2015

Ja t'hem explicat anteriorment per què estudiar un Màster en Fisiologia però, què distingeix a aquest Màster dels altres que s'imparteixen a Espanya? El Màster en Fisiologia de la Universitat de València s'imparteix des de 2008 en la Facultat de Medicina i Odontologia i ha omplert les seues places tots els anys. A què es deu? A continuació expliquem alguns dels aspectes més destacats:

 

  • Qui tria aquest màster?

Continuar els seus estudis amb aquest Màster és la primera opció per a un 58% dels recentment titulats de la branca de la Salut. Un 21% d'aquests alumnes provenen de la titulació Ciències de l'activitat física i l'esport, un 18% de Bilogía i un 15% de Medicina. El percentatge de finalització pel que fa a la matrícula és d'un 95%.

Master Fisiologia UV

 

  • Quines són les àrees centrals?

Les àrees i continguts centrals del Màster són: la metodologia per a la recerca en fisiologia, la fisiologia cardiovascular i és estrès oxidatiu i les seues aplicacions en la biomedicina. A més, hi ha diversos continguts introductoris amb demanda social, tals com l'envelliment, l'exercici físic, l'Alzheimer, les malalties digestives, l'anàlisi d'imatge i les malalties rares. Aquestes últimes tenen una presència clau en el Màster ja que en la Universitat de València s'estan duent a terme recerques capdavanteres sobre les denominades malalties rares. Pots consultar el pla d'estudis complet açí.

 

  • Qui forma el claustre de professors?

El professorat és de la UV i també extern. Tots ells són científics i científiques de reconegut prestigi en els seus camps de recerca. De la Universitat de València participen professors dels departaments de Fisiologia, Anatomia i Embriologia Humana, Bioquímica i Medicina. El claustre extern ho formen professionals de procedències molt diverses: en aquest Màster participen des del NIHR Newcastle Biomedical Research Centre in Ageing fins al Leibniz Center for Diabetis Research, Heinrich Heine University of Düsseldorlf passant per metges adjunts del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de l'Hospital La Fe i investigadors del centre de Recerca Príncep Felipe. Aquests són solament alguns dels exemples del claustre de prestigi que conformen aquest Màster: cada any canvia el professorat perquè el pla d'estudis està contínuament actualitzant-se per a estar el més adaptat possible als últims avanços en Fisiologia.

 

  • Què distingeix al TFM?

Quant a les instal·lacions, aquest Màster disposa de laboratoris de recerca i hemeroteca propis. El Treball Final de Màster destaca per la seua varietat i actualitat quant a les línies de recerca i té un valor de 15 crèdits ECTS. Pots veure més sobre el TFM açí

  •  Hi ha accés al doctorat?

Aquest Màster també destaca pel seu caràcter investigador, branca que molts alumnes (un 52%) desitgen continuar i ampliar amb estudis de Doctorat. Amb aquest Màster en Fisiologia s'obté accés directe al Doctorat en Fisiologia i es dóna així l'oportunitat d'ampliar al màxim els estudis en aquesta àrea, a més de continuar la línia de recerca començada en el Màster.

 

  • Quines empreses o organitzacions col·laboren amb el Màster?

Les empreses o organitzacions col·laboradores varien cada curs. Enguany, la Fundació la Canyada Blanch de València col·labora directament amb el Màster i a través del professorat del mateix col·laboren el centre de Recerca Biomèdica en xarxa de Malalties rares, el Grup Español de Recerca de radicals Lliures, el Grup de Recerca Biomecànica aplicada a l'Esport de la Universitat de València i l'Hospital Clínic Universitari i l'Hospital la Fe.

Master Fisiologia UV

 

  • Quin perfil s'obté en finalitzar aquest Màster?

El perfil professional a cobrir després de la finalització del Màster és molt divers, ja que la fisiologia té aplicació en nombroses branques de la Salut. Medicina, odontologia, farmàcia, biologia, fisioteràpia, podologia, veterinària, logopèdia, òptica i optometria són solament alguns dels exemples.

 

  • Quina és la taxa d'ocupació en finalitzar aquests estudis?

La UV va realitzar una enquesta als ingressats en aquest Màster en els anys 2010-2012 i un 67% es trobaven treballant i un 100% eren treballs molt relacionats amb el Màster. El grau de satisfacció són l'ocupació es va qualificar de 7 sobre 10.


El Màster en Fisiologia de la UV es distingeix dels altres que s'ofereixen a Espanya pel professorat propi i extern de gran prestigi internacional, la varietat i actualitat de les línies de recerca del TFM (els graduats li donen un 4’57/5 de satisfacció al TFM), la col·laboració del professorat amb hospitals i centres de recerca nacionals i internacionals, el caràcter investigador del mateix, els laboratoris i l'hemeroteca propis i l'accés directe al Doctorat. Els alumnes que decideixen cursar-ho poden estar motivats pels seus desitjos d'ampliar la seua formació i especialització, per la seua promoció professional o com a pas a realitzar un Doctorat.


Pots conèixer més sobre aquest Màster i estar al dia de totes les seues novetats a través de Facebook i Twitter

Etiquetes Máster , UV , Fisiología
Publicat per: Inés Luján