Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Fisiologia Logo del portal

Per què estudiar un Doctorat en Fisiologia?

Continuar estudiant un Doctorat i especialitzar-se en la recerca científica pot ser una gran oportunitat personal i professional.

18 de de gener de 2016

La fisiologia és una ciència molt complexa que requereix molts anys d'estudi: ampliar aquests coneixements amb un Doctorat és una excepcional forma de centrar-se en la recerca científica. L'opció de triar un Màster en Fisiologia i posteriorment continuar amb un Doctorat és una de les possibilitats que ofereix el pla d'estudis de la Universitat de València.


1. Quins són els requisits d'admissió?
L'estudiant que vulga formar part del programa de Doctorat ha de comptar amb un mínim de 60 crèdits en Programes Oficials de Postgrau o posseir un títol oficial de màster.


2. Quins són els objectius?
Els objectius del Doctorat estan centrats en el procediment i en les tècniques de recerca. Al final d'aquest programa és necessari realitzar una Tesi Doctoral, que és un treball científic nou: és necessari obrir una nova via de recerca i aconseguir resultats que fins avui eren desconeguts.


3. Quant duren aquests estudis?
La durada d'aquest programa d'estudis no està establida de forma oficial però a Europa s'estableix una durada mitjana de tres anys amb dedicació a temps complet.


4. Què s'aconsegueix després de fer un Doctorat?
En finalitzar els estudis en Doctorat s'obtenen nombrosos avantatges: una especialització completa en el camp (el Doctorat suposa el nivell d'estudis graduats més alt que es pot obtenir en qualsevol camp acadèmic), reconeixement i prestigi, contactes professionals i una experiència molt àmplia.


El “doctor” ha de conèixer perfectament el camp d'estudi determinat (en aquest cas la fisiologia) i a més totes les tècniques i metodologies de recerca d'aquest camp. Aquest àmbit suposa un procés d'actualització de coneixements continu, ja que s'han de conèixer totes les novetats relacionades amb la fisiologia i les noves tècniques d'estudi i desenvolupament.


La Tesi Doctoral suposa un punt d'inflexió: ha de suposar una contribució significativa al camp de la fisiologia i una recerca nova. Ha de quedar contrastat l'anàlisi crítica del doctor i la seua capacitat d'explicar, relacionar, avaluar i sintetitzar les idees.


Actualment moltes recerques se centren en la fisiopatologia de l'alzheimer, que està sent investigada a tot el món ja que és una malaltia de summa importància en l'actualitat. Qualsevol estudi en fisiopatologia suposa un gran avanç en aquesta branca d'estudi i és molt bé rebut per la comunitat científica.


En definitiva, els estudis de Doctorat són un camí molt complex que no molts estudiants trien ja que suposen tres anys (mínim) de recerca i estudis molt especialitzats. És un programa perfecte per als estudiants que tinguen una clara vocació i que desitgen aconseguir el grau màxim d'estudis en fisiologia. També suposa tot un repte per a la ciència ja que cada nou doctor ha de realitzar una recerca nova.

En la Universitat de València el Màster en Fisiologia té una clara vocació científica, per la qual cosa continuar els estudis realitzant un Doctorat en aquest camp suposa aconseguir el grau màxim d'estudis graduats i es contempla en el pla d'estudis de la Universitat.
 

Etiquetes Doctorado , UV
Publicat per: Inés Luján